ANASAYFA arrow right Teknoloji

Yenilenebilir enerjiye yöneldik

Yenilenebilir enerjiye yöneldik
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 03.24
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 03.24
enerji yatırımlarına önem verdiklerini belirterek, “Bu yöndeki yatırımlarımızı planladığımız kapsamda sürdürüyoruz dedi
Sanko Enerji Proje Koordinatörü Mehmet Kaygusuz, yenilenebilir enerji yatırımlarına önem verdiklerini belirterek, “Bu yöndeki yatırımlarımızı planladığımız kapsamda sürdürüyoruz” dedi.
Kaygusuz, Dünya Rüzgar Enerjisi Birliği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Tanay Sıdkı Uyar ile birlikte, TRT Haber Gündem’in, Türkiye’de rüzgar enerjisi konusunda farkındalık yaratmak, özellikle yenilenebilir enerji kaynaklarının geleceğini masaya yatırmak ve bu konuda yapılan olumlu yatırımları izleyicilerine ulaştırmak amacıyla Sanko Çatalca Rüzgar Enerjisi Santralı’ndan (RES) yaptığı canlı yayına katıldı.
Kurulduğu tarihte Türkiye’deki en büyük kurulu güç olan Sanko Çatalca RES’in, her biri 3 MW olan 20 türbinden oluştuğunu ve toplam 60 MW kurulu güce sahip olduğunu ifade eden Kaygusuz, santralda 2012 yılında 192 milyon kilovatsaat elektrik enerjisi üretildiğini söyledi.

Kaygusuz, “Diğer bir ifade ile yaklaşık 150 bin hanenin bir yıllık ihtiyacı bu santralda üretildi. Hem de yenilenebilir kaynaklar kullanılarak” vurgusunu yaptı.

Önümüzdeki 5 yıl içerisinde değişik bölgelerde yapacakları yatırımlarla 313 MW kurulu gücü daha üretime almayı hedeflediklerini anlatan Kaygusuz, “Türkiye yenilenebilir enerji kaynakları açısından önemli bir potansiyele sahip. Kapasite olarak jeotermalde 12., rüzgarda 16. ve güneşte 27. sıradayız” diye konuştu.

Bu kapasitenin ülke ekonomisine kazandırılması için yatırımcılara kolaylıklar sağlanması ve önlerinin açılması gerektiğini vurgulayan Kaygusuz, Sanko Enerji olarak yenilenebilir enerji yatırımlarını önemsediklerini, sözlerine ekledi.

Prof. Dr. Tanay Sıdkı Uyar da, yenilenebilir enerji kaynaklarının önemi ve yatırımlara ilişkin olarak Türkiye’den ve dünyadan bilgiler aktardı. Adem Kesenek


Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *