ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Yeniden koltuğu koruma telaşına girdiler

Yeniden koltuğu koruma telaşına girdiler
YAYINLAMA: 04 Ağustos 2021 / 13.14
GÜNCELLEME: 04 Ağustos 2021 / 13.14
Kasım seçimleri ile Türkiye’nin önemli bir değişim yakaladığını söyleyen DSP Şehitkamil Belediye Meclis Üyesi Kamil Ayan, tüm liderlerin genel başkanlıktan derhal istifa ederek siyasetin önünü açmasının zamanının geldiğini vurguladı.

Seçim sonuçlarından çok ders çıkarılması gerektiğini belirten Ayan, barajın altında kalan partilerin tümünün genel başkanlarının istifasının kongrelere kadar değil bir daha gelmemek üzere olması gerektiğini anlatan Ayan, “Seçimden çıkarılması gereken dersler var. Her lider kendine düşeni yapmalı. Deniz Baykal gibi, gidip geri gelmekle siyasetin önü açılmaz. Onun için bir daha gelmemek üzere tümü istifa edip gitmeli. Bazı liderler şimdiden Baykal taktiğini uyguluyor. Bazıları paralı birkaç adam bulup, ‘başkan bizi bırakma’ sloganları ile koltuklarını koruma peşinde. Böyle insanlar olduğu sürece siyasetteki tıkanıklık aşılamaz. Halkın büyük bir kısmının bu siyasetçilere itibarı kalmadı” dedi.

Türk siyasetinde yenilenmenin artık kaçınılmaz olduğunu ifade eden Kamil Ayan, sol partilerin Atatürk ilkelerine bağlı, çağdaş, yüzü batıya dönük lider ve yöneticilere ihtiyacının olduğunu ve istifaların inandırıcı olması gerektiğini söylerken, “Eğer niyetleri istifa etmekse hemen yapmalılar. Türkiye bunlara mahkum olmamalı. Liderlik vasfına sahip çok sayıda insan var” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *