ANASAYFA arrow right Dünya

Yeni Zelanda'da saldırı: 49 kişi hayatını kaybetti

Yeni Zelanda'da saldırı: 49 kişi hayatını kaybetti
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.29
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.29
Yeni Zelanda'nın Christchurch kentinde iki camiye düzenlenen saldırılarda en az 49 kişi hayatını kaybetti. Saldırı sonra
Yeni Zelanda'nın Christchurch kentinde iki camiye düzenlenen saldırılarda en az 49 kişi hayatını kaybetti. Saldırı sonrası yapılan operasyonda da bir araçta patlayıcı bulundu.
Yeni Zelanda'nın Christchurch kentindeki Hagley Park bölgesinde bulunan iki camiye yerel saatle 13:40 civarı Cuma namazı sırasında silahlı saldırganlarca ateş açıldı.
Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern'in verdiği son bilgiye göre saldırıda şu ana kadar 49 kişi hayatını kaybetti.
Polis, biri Hagley Park biri Linwood caddesindeki iki camiye eş zamanlı düzenlenen saldırılar, sonrası düzenlenen operasyonda saldırgana ait olduğu sanılan bir araçta patlayıcı bulunduğunu ve etkisiz hale getirildiğini açıkladı.
Kendini Brenton Tarrant olarak tanımlayan ve asker üniforması giyen bir kişi saldırıyı canlı olarak yayınladı.
Başlatılan operasyonda biri kadın dört şüphelinin gözaltına alındığı bildirilirken, Avustralya Başbakanı Scott Morrison, gözaltına alınan bir kişinin Avustralya vatandaşı olduğunu açıkladı. Morrison "Biz de şok içindeyiz, biz de çok sarsıldık. Aşırı sağcı, vahşi terörist tarafından yapılan saldırıyı kınıyoruz" dedi. Bianet
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *