ANASAYFA arrow right Yaşam

Yeni zabıta yönetmeliği hayata geçirilmeli

Yeni zabıta yönetmeliği hayata geçirilmeli
YAYINLAMA: 07 Eylül 2021 / 20.57
GÜNCELLEME: 07 Eylül 2021 / 20.57
Zabıta teşkilatının 195. Kuruluş yıl dönümü kutlayan İl Temsilcisi Kökçü, “Sürekli eleştirilen, şikâyet edilen, sözlü-fiili saldırı ve iftiraya maruz kalan zabıta, bütün bu olumsuzluklara rağmen görevini layıkıyla yapmaya çalışmaktadır” dedi.

Türk Yerel Hizmet Sen Gaziantep İl Temsilcisi Bekir Kökçü, Zabıta Haftası dolayısıyla Sabah’a özel açıklamalarda bulundu. “Şu anda Zabıta Teşkilatı Konfederasyonu tarafından hazırlanan yeni zabıta yönetmeliğinin ivedilikle hayata geçirilmesini ve uygulanmasını istiyoruz. Bu çerçevede Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, diğer ilçe belediyeler ile Türkiye genelindeki görevli zabıtaların haftasını kutluyoruz” açıklamasını yaptı.

Büyükşehir Belediyesi’nin zabıta ve itfaiye daire başkanlıklarında zabıta komiserliği ile itfaiye çavuşluğu diye görevde yüksek sınavı açtıklarını vurgulayan Kökçü, “Bugüne kadar her iki kurumda da görevde yükselme sınavı açılmamıştı. 32 yıl sonra zabıta ve itfaiyede görevde yükselme sınavı açıldı. Bu sınavın açılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Bundan sonra bu sınavların mevzuata uygun olarak düzenli yapılmasını istiyoruz. Zabıta ve itfaiyenin dışındaki belediyenin ve GASKİ’nin birimlerinde de şef ve müdürlük sınavlarının açılması ve sürekli olması lazım” ifadelerine yer verdi. Özer Karınca

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *