ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Yeni yol OSB’de trafiği rahatlattı

Yeni yol OSB’de trafiği rahatlattı
YAYINLAMA: 15 Şubat 2021 / 13.02
GÜNCELLEME: 15 Şubat 2021 / 13.02
Yakın zamanda 4.Organize Sanayi Bölgesi’ne kavuşacak olan Organize Sanayi Bölgesi, büyümeyle birlikte gelen, ulaşım ve altyapı sorunlarına da çözüm bulabilmek için büyük çaba gösterildiği, 120 milyara mal olan yeni yolun açıldığı belirtildi.

OSB Başkanı Akif Ekici, yaklaşık 60 binin üzerinde istihdam sağlayan Organize Sanayi Bölgeleri için ulaşım sorunun çözümünün önemli olduğunu belirtirken, “Organize Sanayi Bölgeleri’nde özellikle, sabah ve akşam, trafiğin yoğun olduğu saatlerde ulaşımda sıkıntılar yaşanmaktaydı” dedi.

Ekici, “Yaşanan bu sıkıntılar sonucu, Gaziantep-Yavuzeli-Araban istikametinden Organize Sanayi Bölgesine gelen yolun kullanılması gündeme geldi. Bölgenin trafik yükünü azaltmak, yolu daha da kısaltmak ve çevrede yer alan köylerinde bu yoldan faydalanabilmesi için girişimlerde bulunmuştur. Yapılan girişimler sonucu; Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, Gaziantep Valiliği ve Köy Hizmetleri’nin katkıları ile Yavuzeli-Küsket Bölgesinden Organize Sanayi açılan ve esas maliyeti 240 milyar lira olan alternatif yol, 120 milyar liraya 15 gün içerisinde tanımlanarak hizmete açılmıştır” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *