ANASAYFA arrow right Teknoloji

Yeni yağış dalgası geldi

Yeni yağış dalgası geldi
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.02
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.02
Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'da karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.
Türkiye’nin büyük bir bölümünde görülecek yağışlar, Marmara'nın batısı, Kıyı Ege, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Hakkari çevrelerinde kuvvetli olmak üzere, genellikle yağmur ve sağanak, Batı Karadeniz ile Göller Yöresi'nin yüksekleri, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'da karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun büyük bir bölümünde görülecek yağışların, Marmara'nın batısı, Kıyı Ege, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Hakkari çevrelerinde kuvvetli olmak üzere, genellikle yağmur ve sağanak, Batı Karadeniz ile Göller Yöresi'nin yüksekleri, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'da karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Doğu bölgelerde buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor. 

Hava sıcaklığı, Orta ve Doğu Karadeniz Kıyılarında 4 ila 8 derece azalacak, Marmara'da 4 ila 6 derece artacak. 

Rüzgar ise genellikle güney ve güneydoğu, Marmara ile Batı Karadeniz kıyılarında doğu ve kuzeydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Kıyı Ege'de güney, gece saatlerinde Marmara Denizi ile Marmara Bölgesi'nin kuzeyinde doğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak esecek.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *