ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Yeni vekiller mazbata aldı

Yeni vekiller mazbata aldı
YAYINLAMA: 28 Temmuz 2021 / 13.19
GÜNCELLEME: 28 Temmuz 2021 / 13.19
3 Kasım seçimlerinden AKP ve CHP’den milletvekili seçilen siyasiler mazbatalarını dün düzenlenen toplantı ile aldı. İl Seçim Kurulu Başkanı Hakim Yakup Şafak huzur içerisinde bir seçim geçirdiklerini belirterek, sonuca herhangi bir itiraz olmadığı için milletvekillerinin mazbatalarını verdiklerini kaydetti.

Adliye yemekhanesinde düzenlenen mazbata toplantısına İl Seçim Kurulu Başkanı Hakim Yakup Şafak, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Karayiğit, Emniyet Müdürü Ali Kalkan ile hakim Mehmet Ustaoğlu, Ergun Sargıcı, Cuma Siyahhan, Sabit Yıldız ve Vedat Yıldırım katıldı.

Toplantıya AKP'den Ömer Abuşoğlu, Ahmet Üzer, Mehmet Sarı, Fatma Şahin ve Mahmut Durdu ile CHP’den Abdül-kadir Ateş ve Ahmet Yılmazkaya katılarak mazbatalarını aldı. AKP’li Kürşat Tüzmen ile Nurettin Aktaş mazbatalarını önceki gün aldıkları için toplantıya katılmadı. CHP’den Mustafa Yılmaz da şehir dışında olduğu için mazbatasını CHP İl Başkanı Duran Ergetir aldı.

Toplantının başlangıcında konuşan İl Seçim Kurulu Başkanı Hakim Yakup Şafak, seçim sırasında özellikle ulaşım konusunda halktan destek gördüklerini belirterek, olaysız bir seçim geçirdiklerini söyledi. Seçimle ilgili herhangi biri başvuru olmadığını ifade eden İl Seçim Kurulu Başkanı Şafak, bu başvurunun da sonuçlandığını, mazbataların verilmesine engel teşkil eden bir unsur kalmadığını söyledi. Gaziantep’te 484 bin 449 oy kullanıldığını, AKP’nin 193 bin 885 oy ile 7, CHP’nin ise 93 bin 33 oy ile 3 milletvekili çıkardığını ifade eden Şafak, seçim sonucunda da bazı sürprizler olduğunu belirterek, halkın böyle bir sonuç istediğini kaydetti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *