ANASAYFA arrow right Sağlık

Yeni üretim imkanları devreye girdikçe Türkiye'ye ayrılan kapasite de artacak

Yeni üretim imkanları devreye girdikçe Türkiye'ye ayrılan kapasite de artacak
YAYINLAMA: 08 Ocak 2021 / 14.11
GÜNCELLEME: 08 Ocak 2021 / 14.11

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Prof. Dr. Uğur Şahin ve ekibiyle BioNTech aşısının Türkiye'ye gelişiyle ilgili görüştüklerini belirterek, yeni üretim imkanları devreye girdikçe Türkiye'ye ayrılan kapasitenin de artacağını bildirdi. DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge ile de görüşen Koca, ''İlk yerli aşının geliştirilmesini çok kısa zamanda tamamlayacağımızı düşünüyorum” dedi.

Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Prof. Dr. Uğur Şahin ve ekibiyle BioNTech aşısının Türkiye'ye gelişiyle ilgili son planlamaları ele aldıklarını belirterek, "Toplantımızda ayrıca bize ayrılan aşı dozlarının sayısını nasıl artırabileceğimizi de görüştük. Yeni üretim imkanları devreye girdikçe Türkiye'ye ayrılan kapasite de artacak" bilgisini paylaştı.

Yerli aşı

Koca, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge ile gerçekleştirdiği video konferans görüşmesinde “Bakanlığıma bağlı bir araştırma-geliştirme birimi olan Türkiye Sağlık Enstitüleri tarafından desteklenen ve klinik aşamada olan ilk yerli aşının geliştirilmesini çok kısa zamanda tamamlayacağımızı düşünüyorum” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *