ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Yeni telefon alacaklarla PTT 15 Şubat’a kadar mukavele yapacak

Yeni telefon alacaklarla PTT 15 Şubat’a kadar mukavele yapacak
YAYINLAMA: 25 Eylül 2020 / 14.42
GÜNCELLEME: 25 Eylül 2020 / 14.42
Kimsenin telefon hakkı yenilmeyecek. PTT Müdürlüğü yeni telefonların dağıtılmasıyla ilgili geniş açıklamalarda bulundu.

Yapılan açıklama şöyle:

“Bilindiği üzere Gaziantep'te 1972 - 1973 yıllarından beri bekleyen telefon taleplerinden ve tercihlilerden başlanılarak yeraltı şebekesi bitirilmiş ve saha dolapları işletmeye açılmış semtlerdeki tahsis ve tesis işlemleri Temmuz 1981 ayından beri aralıksız sürdürülmekte ve yılsonuna kadar 5250 adet numara tahsis edilmiş 5000 (Beş bin) civarında abone de yeni telefona kavuşturulmuş bulun maktadır.

Ancak bu dağıtımda sırasına rast geldiği halde sadece yeraltı ve şebeke kutusu tamamlanamadığı için tesis edilemeyen telefon talepleri de bulunmaktadır.

Bu durumdaki abonelerimizin, sıralarının atlanarak haklarının yitirildiği şeklinde yanlış bir kanıya kapılarak ve aynı tarihteki başka yerdeki taleplerin karşı (andığı halde niçin kendilerinin telefonlarının tesis edilemediğini öğrenmek için PTT Müdürlüğüne başvurdukları; çoğunun da ilk adresinde değişiklik yaparak açık sahalara naklen kurulmasını istedikleri vaki müracaatlardan anlaşılmıştır.

Kesinlikle belirtmek gerekir ki bu durumdaki abonelerimizin hakları ve sıraları kaybolmayacaktır. Kamuoyundaki bu yanılgıyı önlemek ve 15 Şubat 1982’de basıma girecek şehir rehberinde telefon numaraları ile ad ve adreslerinin yayınlanmasına olanak sağlamak bakımından 4 ay içerisinde yeraltı şebekesi bitirilebilecek sahalara isabet eden talep sahipleriyle de ön mukavele yapılacak, tereddüt ve endişelerin giderilmesi sağlanmış olacaktır.

Bu durumda olan 2500 civarındaki abonelerimize telefon numarası tahsis edilecek ancak telefon tevsii edilmekte olan yeraltı şebekesi işletmeye açıldığında faaliyete geçirilecektir. Abone, telefon tesisi yapılıncaya kadar telefonunu bir başkasına devredemeyecektir.

Bu hususta özel bir hüküm mukaveleye derç edilecek, konu ayrıca alma haberli mektupla sırası gelip de telefonu tesis edilememiş durumda olan müracaat sahiplerine duyurulacaktır”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *