ANASAYFA arrow right Ekonomi

Yeni sitenin kurulmasıyla 100 bin istihdam sağlanacak

Yeni sitenin kurulmasıyla 100 bin istihdam sağlanacak
YAYINLAMA: 16 Eylül 2021 / 20.23
GÜNCELLEME: 16 Eylül 2021 / 20.23
Nizip Caddesinde faaliyet gösteren ayakkabıcı esnafı, büyükşehir belediyesi tarafından BUSEM bölgesinde oluşturulacak sanayi sitesi arsa tahsisini heyecanla bekliyor

Gaziantep Plastik Ayakkabıcılar Poliüretan Terlikçiler ve Yan Sanayicileri Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Murat Gün, yaptığı açıklamada kamuoyundaki dedikodulara itibar edilmemesini istedi.

Yeni sanayi sitesinin kurulmasıyla birlikte 100 bin kişiye istihdam sağlanacağını vurgulayan Gün, “Çakmak Mahallesi ve Nizip Caddesi bölgemizin kentsel dönüşüm alanına girmesi ile Büyükşehir Belediyemiz tarafından BÜSEM bölgesinde esnafımız için yeni bir sanayi sitesi kurulacak. Kurulacak bu sanayi sitesi ile esnafımız hem üretimini hem de istihdam sayısını artıracak” dedi.

Hem ülke hem de Gaziantep ekonomisine ciddi katkıda bulunuyoruz

Başkan Gün, esnafın arsa tahsisini heyecanla beklediğini belirtti, Gaziantep Plastik Ayakkabıcılar Poliüretan Terlikçiler ve Yan Sanayicileri Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifinin yaklaşık 500 üyesi bulunduğunu ifade etti. “Kooperatifimiz bünyesinde bulunan üyelerimiz ile biz büyük bir aileyiz. Nizip Caddesi ve ayakkabıcılar esnafı olarak Gaziantep’te yaklaşık 100 bin kişi istihdam ediyoruz. Gerçekleştirdiğimiz üretim ve ihracat ile hem ülke ekonomisine hem de Gaziantep ekonomisine ciddi katkıda bulunuyoruz” açıklamasını yaptı.

Esnaf, arsanın tahsisini heyecanla bekliyor

Çakmak Mahallesi ve Nizip Caddesi bölgesinin kentsel dönüşüm alanına girmesi ile Büyükşehir Belediyemiz tarafından BÜSEM bölgesinde esnaf için yeni bir sanayi sitesi kurulacağını sözlerine ekleyen Gün, “Kurulacak bu sanayi sitesi ile esnafımız hem üretimini hem de istihdam sayısını artıracak. Kooperatif olarak şu anda en büyük sorunumuz ve en büyük hedefimiz üyelerimize uygun arsa teminidir. Nizip Caddesi esnafı olarak BUSEM bölgesinde oluşturulacak sanayi sitesi arsa tahsisini heyecanla bekliyoruz” diye konuştu.

Esnafımız ve üyelerimiz, dedikodulara itibar etmesin

“Üyelerimiz ve kooperatifimiz arasında algı operasyonları yapılarak farklı dedikodular yayıldı” diyen Gaziantep Plastik Ayakkabıcılar Poliüretan Terlikçiler ve Yan Sanayicileri Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Murat Gün, konuşmasını şu şekilde sonlandırdı: “Esnafımız ve üyelerimizin algı operasyonları yaparak üyelerimiz ile kooperatifimiz arasında farklı dedikodular çıkaran kişilere kesinlikle itibar etmesin. Bizim bu oluşumdaki tek amacımız ortaklarımızın uygun iş ve üretim koşullarına sahip olmalarını sağlamaktır. Bizler esnafımızın haklarını koruyoruz. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin’in kararından başka tüm dedikodulara kulaklarımızı tıkıyoruz. Başkanımızın bu bölgede bulunan esnafa müjdelediği arsa tahsisinin en kısa sürede gerçekleştireceğine inanıyoruz. Kamuoyunda yapılan dedikodulara bakmadan yolumuza emin adımlarla ilerliyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımızın da kararıyla kısa süre içerisinde esnafımıza müjdeli haberi vereceğiz. Burada bulunan esnafımızı hiçbir mağduriyete uğratmadan tahsis dilecek arsaları sahiplerine teslim edeceğiz” ifadelerini kullandı. Özer Karınca

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *