ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Yeni pist 6 aydır kullanılmıyor

Yeni pist 6 aydır kullanılmıyor
YAYINLAMA: 27 Eylül 2021 / 14.49
GÜNCELLEME: 27 Eylül 2021 / 14.49
Gaziantep Havalimanı’na yapılan yeni pistin 6 ay önce tamamlanmasına rağmen hala kullanıma açılmadığı öğrenildi. Bu arada yeni ve eski pistler arasında 37 metre kot farkı bulunduğu, bu nedenle ILS cihazının takılamadığına dikkat çeken yetkililer, konuyla ilgili hafta içerisinde genel müdürlük tarafından görevlendirilen heyetin Gaziantep’e gelerek inceleme yapacağını bildirdi.

Gaziantep DHM yetkilileri, eski pist yeterli olmadığı için 3 kilometre uzunluğundaki yeni pistin yaklaşık 6 ay önce tamamlandığını, ancak halen eski pistin kullanıldığını vurguladı. Yeni pistin kullanılması için genel müdürlüğün yapacağı keşfin beklendiği ve olur verilmesi halinde kullanıma açılacağını ifade eden yetkililer, pistler arasındaki kot farkından dola-yı ILS cihazının konulamadığını, ancak bu konuda kesin bir bilgiye de sahip olmadıklarını, konunun yine genel müdürlüğün yetkisinde olduğunu ileri sürdü. Hafta içerisinde genel müdürlük tarafından görevlendirilen ekibin Gaziantep’e gelerek havaalanında inceleme ve ILS cihazının kurulması için gerekli keşfi yapacağı kaydedildi.

Gaziantep’e temeli 1998 yılında atılan ve modern şekilde inşa edilen havalimanı terminal binasının inşaatının yüzde 80’inin tamamlandığını söyleyen yetkililer, 1998 yılında temeli atılan terminal binasının tamamlanmasıyla alanın daha iyi olacağım açıkladı. Ana pistin hizmete girmesiyle uçakların daha rahat iniş ve kalkış yapabileceği, itfaiye ve ambulans ekibi olarak da son derece modern araç gereçlere sahip olunduğu belirtildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *