ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Yeni partilerin yenilikle ilgisi yok

Yeni partilerin yenilikle ilgisi yok
YAYINLAMA: 07 Mayıs 2020 / 16.03
GÜNCELLEME: 07 Mayıs 2020 / 16.03

Türkiye’de yeni oluşum adı altında kurulan siyasi partilerin eskilerinden bir farkı olmadığı gibi bu partideki siyasetçilerin de yeni olmadığını belirten CHP Şahinbey İlçe Gençlik Kolu Başkanı Başer Türkmen, “Türkiye’de yeteri kadar parti var, hatta fazlası var” dedi.

Başer, mevcut partilerde, istedikleri yeri elde edemeyen veya dışlananların yeni parti kurarak halkı oyalamaktan ve oyları bölmekten başka bir iş yapmadığını ileri sürdü. Bazı kesimlerin, sermayenin böl-parça-la-yönet taktiğini çok güzel uyguladığını hatırlatan Türkmen, “Şu sıra halkın mevcut partilere olan güvensizliği yüzünden kararsız oylara göz diken bazı açık gözler ve çıkar çevreleri var. Bunlar sözde yeni parti kurarak bu insanların sırtından bir yerlere gelmek istiyor. Fakat sağda ve solda yeni parti kurmak isteyenlerin unuttukları bir şey var, geçmişte siyaset yaptıkları partilerin üst kadrolarında bunlar yöneticiydi. Hatta milletvekili ve bakanlık görevlerinde bulundular.

Halk bunları unutmaz. Üstelik bunların madem çok yeni fikirleri vardı, neden o zaman mücadele vermediler. Örneğin solda yeni parti kurma girişimi başlatanlardan Murat Karayalçın, milletvekili, bakan olduğu bir parti içerisinde gördüğü yanlışları niçin o zaman gündeme getirip düzeltilmesi için çaba göstermedi?” şeklinde konuştu. Solda yeni kurulacak partinin CHP’yi hiçbir şekilde sarsmayacağını ve gücünü bölemeyeceğini ileri süren Türkmen, Türkiye’yi içinde bulunduğu krizden kurtaracak tek partinin de CHP olduğunu iddia etti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *