ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Yeni oluşumcular demokrasinin olmadığı bir yerden geldiler

Yeni oluşumcular demokrasinin olmadığı bir yerden geldiler
YAYINLAMA: 17 Mart 2021 / 13.16
GÜNCELLEME: 17 Mart 2021 / 13.16
Merkez sol ve sağ partiler arasında birlik ve siyasette istikrarın şart olduğunu ifade eden sivil toplum örgütü temsilcileri, siyasetteki istikrarsızlık nedeniyle yeni oluşumun umut olarak algılandığını belirtiyor.

Aslında ortada yeni bir oluşum olmadığını, sadece DSP’den istifa edenlerin bir araya gelerek parti kurma hazırlığı içerisinde olduğunu söyleyen Gaziantep Lions Kulübü Başkanı Ertan Karakullukçu, “Sağ ve soldaki partiler asgari müştereklerde anlaşarak parti sayısını azaltmalı. Zaten sağ ve sol diye bir şey kalmadı. Hizmet yarışı olmalı. Ülke çıkarları ülke bütünlüğü etrafında birleşmek gerek” dedi.

Çağdaş Türkiye için el ele vermenin zamanının geldiğini ifade eden Karakullukçu sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye açlık ve yoksulluk sınırında. Siyaset tıkanmış. Hiç kimse önünü göremiyor. Liderler ne derse vekil onu yapıyor. Bizi lider değil, milletvekili temsil ediyor. Ama lider sultasının olduğu yerde bu görev yapılamıyor. Kurulacak yeni oluşum eğer sorunlara çözüm olacaksa, lider sultasını kaldıracaksa, ülke sorunlarına çözüm olacaksa, hortumlamaya son verecekse, ülkenin önünü açacaksa kabul, şapka çıkaralım. Ama bu hedefleri yoksa boşa yorulmasınlar. İnşallah umut ve sorunları çözecek güçte olurlar. Dileğimiz ülkemizin tutarlı siyasetçiler tarafından iyi yönetilmesi. AB’ye uyum yasaları çıkarılsın, hukuk sistemi çağdaş şekilde düzenlensin, suç işleyen cezasız kalmasın "diye konuştu.

Sigorta Acentaları Derneği Başkanı Aydın Çelebi, yeni oluşumun henüz program ve tüzüğünün belli olmadığını ifade ederek, “Her şeyden önce şunun bilinmesi gerek, yeni oluşum diye yola çıkanlar uzun süre DSP’den, yani parti içi demokrasinin olmadığı yerden ederek geliyor. Yeni oluşumda halen DSP’den ayrılanlar var. Parti içi demokratik açılımını yapamayan, Türkiye’ye demokrasiyi nasıl getirecek? Bunu açıklamaları gerek. Şimdiye kadar neredeydiler? Neden bu tepkilerini daha önce göstermediler?” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *