ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Yeni oluşum, Türk halkına umut verdi 

Yeni oluşum, Türk halkına umut verdi 
YAYINLAMA: 15 Mart 2021 / 14.15
GÜNCELLEME: 15 Mart 2021 / 14.15
Türkiye’nin içinde bulunduğu siyasi kaostan her kesimin huzursuz olduğunu ve buna yol açan nedenleri herkesin bildiğini, ancak çözümlenmediğini ifade eden işadamı, sanayici, sivil toplum örgütü temsilcileri yeni siyasi oluşuma ihtiyaç olduğu şeklinde görüş bildirdi. Halkın yeni oluşuma prim verdiği belirtilirken, Cem ve Derviş gibi isimlerin, çevrelerine şaibesiz ve temiz siyasetçileri alması halinde tabandan büyük destek göreceği vurgulandı.

GSO Başkanı Nejat Koçer, yaşanılan siyasi gelişmelerden sonra halkın yeni arayışlar içinde olduğunu ve değişime prim verdiğini söyledi. Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş’in siyasete girmesi gerektiğini vurgulayan Koçer, yeni oluşum çabalarının halkın isteğinden kaynaklanan bir hareket olduğunu belirterek, “DSP’deki istifalara rağmen, halk ve piyasalar yeni oluşuma prim veriyor. Piyasalar halkın beklediği değişim sürecine girdi. Siyaset de bundan etkilenmeye başladı. Ben siyasette yeni oluşundan şanslı görüyorum. Olması da gerek. Türkiye’nin önceliği, bir an önce bu oluşumun ortaya çıkması ve ülkemizin iyi yönetilmesi, iyi idare edilmesidir. Biz bunu önemle arzu ediyor ve istiyoruz" dedi.

AB bir yana, Türkiye’de bugün aç ve işsiz insan sayısının sürekli arttığını, sağlık ve eğitim alanında sıkıntılar olduğunu, istikrarsızlık yaşandığını, insanların gelecekten endişe duyduğunu ifade eden Koçer sözlerine' şöyle devam etti: “Bunların çözümlenemediği, gerekli başarı ve iyileştirmelerin olmadığı yerde huzurun, istikrarın sağlanması çok zor. Bu sorunları çözecek tutarlı bir oluşuma ve anlayışlara ihtiyaç var” diye konuştu.

Erken seçimin en erken zamanda yapılması gerektiği görüşünü savunan Koçer, “Mevcut hükümet düşeceğe benziyor. Bu nedenle erken seçim tartışma konusu olmadan en kısa zamanda yapılmalı. AB ile ilgili uyum yasaları çıkarılmalı. Erken seçim sırasında seçmene de önemli görev düşüyor, çünkü çok partili koalisyon hükümetleri faydalı olmuyor. Seçmen oyunu bilinçli kullanmalı” dedi.

GTO Meclis Başkanı Mustafa Geylani, Türkiye’nin mevcut durumunu hamile bir kadına benzetti: GTO Meclis Başkanı Mustafa Geylani, “Türkiye hamile, doğum yapacak. Buna kimse engel olamaz. Doğacak çocuk inşallah ülkeye bakar iyi yönetir de bu sorunlar kalmaz. Piyasalar gelişmelerden çok etkilendi. Döviz ve faizdeki artışlar ürkütücü. Aslında tüm sorunların temel kaynağını ve çözümünü siyasiler biliyor, bizler söylüyoruz fakat çözüm mercileri hep kulaklarını tıkıyor, gözlerini kapatıyor. Türkiye bu kaostan kurtarılmalı” diye konuştu.

Kemal Derviş ve İsmail Cem’in içinde bulunduğu yeni oluşumun büyük ilgi ve destek göreceğini belirten GTO ve Türk Petrol Yönetim Kurulu Üyesi işadamı Mehmet Durdu Yetkinşekerci, kurutacak partinin olası bir seçimde birinci olmasa bile ikinci sırada yer atabileceğini söyledi. Şekerci, seçimlerden önce Siyasi Partiler ve Seçim Yasalarının kesinlikle değişmesi gerektiğini, aksi halde yeni oluşumların da başarılı olamayacağını belirterek, “Yasalar değişmediği takdirde sonuç değişmez ve istikrar sağlanamaz. Öncelikli olarak yasalar değiştirilmedi” dedi.

Sözü edilen oluşumun başarılı olacağına inandığını ifade eden Yetkinşekerci şunları söyledi: “Bu oluşum, AK Parti’nin önünü kesmese bile başa baş gider, belki de birinci parti olur. Çünkü bu zamana kadar eski siyasetçilerin bir başarısını görmedik. Türkiye krizden, kaostan, istikrarsızlıktan bir türlü düze çıkamıyor. ’’ Değişik alternatifler getirilmiyor. Bu nedenle yeni oluşum tabandan büyük destek göreceği kanaatindeyim. Halkımız gerçekten çok büyük sıkıntıda. Esnaf, sanayici, herkes huzursuz, gelecekten endişeli. Böyle bir ortamda Türk halkına bu oluşum ümit verecek. Olaya sol-sağ olarak bakılmamak. Zaten bu söylemler geride kaldı. İnşallah başarılı şekilde tamamlanır ve seçimlere girerler, biz de destekleriz. Başbakan Ecevit, hemen erken seçim kararı almalı” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *