ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Yeni hayvan pazarı 200 milyona mal olacak

Yeni hayvan pazarı 200 milyona mal olacak
YAYINLAMA: 20 Ocak 2023 / 18.35
GÜNCELLEME: 20 Ocak 2023 / 18.35
Modern yeni bir hayvan pazarı kuruluyor

Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Şahin tarafından verilen bilgilerden öğrenildiğine göre Şehrimizde modern bir hayvan pazarı kurulacak. 200 milyona mal olacak yeni hayvan pazarı yapımına önümüzdeki mevsim başlanacak.

Eski hayvan pazarının ihtiyacı karşılamadığını, burasının sadece bir yükleme yeri olduğunu söyleyen Mustafa Şahin: “Şimdiki hayvan pazarı normal bir Pazar olarak yapılmış değildir. Sadece bir iracat yükleme merkezidir. Türkiye genelinde hayvan ihracatının yüzde 70’i Gaziantep’ten yapılmaktadır. Buy nedenle şehrimiz bir hayvan ihracat merkezi halindedir. Ne yazık ki şimdiye kadar bu konuda şehrimiz hak ettiği tesisi kuramamıştır. Ticaret Borsası olarak yeni bir hayvan pazarı yaptırmayı düşünüyoruz. Bunun için bize ihracat fonundan 200 milyon lira ayrıldı. Amacımız ihracatımızı bir üst seviyeye ulaştırmaktır” dedi. 

Ticaret Borsası başkanlığı tarafından belediye ile işbirliği yapılarak gerçekleştirilecek olan yeni hayvan pazarı yaptırma haberi canlı hayvan ihracatı yapanlar arasında büyük sevince neden oldu. Kısa sürede gerçekleştirilesi istendi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *