ANASAYFA arrow right Yaşam

Yeni hayatımızda her şey sil baştan

Yeni hayatımızda her şey sil baştan
YAYINLAMA: 14 Mayıs 2020 / 14.27
GÜNCELLEME: 14 Mayıs 2020 / 17.43

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınında Türkiye'nin önümüzdeki günlerde ikin aşamaya geçebileceğini belirtirken, "Kontrollü sosyal hayatı ikinci dönemin stratejisi olarak görüyoruz" dedi.

Kontrollü sosyal hayatı, maske ve sosyal mesafe kurallarına uyulmasının yanında 'riskli ortamlardan uzak durmak ve günlük hayatı riski minimalize edecek şekilde düzenlemek' olarak duyuran Koca, "Yeni hayatımızda kalabalık AVM, stadyum, tam kapasite çalışan asansörler olmamalıdır" dedi.

Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Koca, salgının Türkiye'deki seyrine ilişkin açıklamalarda bulundu. Koca, Türkiye'nin salgında geldiği noktanın dünyada takdir edildiğini belirtirken, "8 hafta süren kimi yoksunluklar, kontrolü elden bırakmamıza yetecek bir zaman değildir. Daha ötesi risk alınmış bir an bile hayatlara mal olabilir. Karıştığımız bir kalabalıktan salgın tekrar uç verebilir. Tedbir aklın mecburiyetidir" şeklinde konuştu.

Bağışıklık haritası için çalışmaların haftaya başlayacağını duyuran Bakan Koca, 150 bin kişiye test yapılacağını söyledi. "Becerebilirsek PCR'a ilave bir antikor testi de yapmak istiyoruz" diyen Koca, haritanın dünyada örnek olacağını, Türkiye'ye de rehber olacağını belirtti.

Koca, Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı uygulanıp uygulanmayacağına ilişkin net bir açıklama yapmazken, konunun Bilim Kurulu'nda gündeme gelmediğini açıkladı.

Camilerin dünyanın bazı yerlerinde açıldığını belirten Koca, benzer uygulamaların Türkiye'de de olabileceğini, önümüzdeki günlerde Bilim Kurulu'nda gündeme geleceğini söyledi. Koca, "Olabilecek gibi olursa daha çok tedbirli, belli kurallarla" ifadesini kullandı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *