ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Yemekler yarıştı

Yemekler yarıştı
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.42
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.42
Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen yemek yarışması büyük ilgi gördü. Yarışmaya 53 hanım kendi
Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen yemek yarışması büyük ilgi gördü. Yarışmaya 53 hanım kendi elleriyle hazırladıkları 66 yemek ve tatlı çeşitiyle katıldı.
Tilmen Otel’de düzenlenen yarışmaya katılan birbirinden güzel yemeklerden Canan Direkçi’nin hazırladığı incikli pilav birinciliği, yine Canan Direkçi’nin Antepfıstıklı tatlısı ikinciliği kazanırken, Günay Eryol da patates dolması ile üçüncülük ödülüne layık görüldü.
İlk üçe girenler Turizm Bakanlığı’nın yanında Kuyumcular Odası tarafından Cumhuriyet Altını verilirken, 8 yarışmacı da şehrimizdeki turizm seyahat acentaları, lokantalar ve restoranlar tarafından mansiyon ödülü verildi.
Turizm Müdürü Mehmet Doğan, Gaziantep’in yemek kültürü açısından en zengin illerden biri olduğunu vurgularken, “Gaziantep’te 20 çeşitin üzerinde çorba, 25 çeşitin üzerinde kebap, 70’in üzerinde etli yemek, 30 çeşitli etli köfte, 40 çeşit dolma-sarma, 15 pilav, 25 hamur işi, 25 çeşit zeytinyağlı, 15 çeşit salata, 30 çeşitli tatlı yapıldığı tespit edilmiştir. Gaziantep yemeklerinin Türk mutfağın üzerinde özel bir yeri bulunmaktadır” diye konuştu.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *