ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Yedi ayda 336 yangın çıktı

Yedi ayda 336 yangın çıktı
YAYINLAMA: 07 Kasım 2022 / 15.56
GÜNCELLEME: 07 Kasım 2022 / 15.56
Gaziantep’te bu yıl içerisinde büyük küçük 336 yangın olayı meydana geldi.

İtfaiye ekipleri tarafından 49 ayrı yerde kurtarma olayına müdahale edilirken, bu çalışmalar sırasında ise dört kişinin öldüğü, 57 kişinin yaralandığı belirtildi.

En fazla LPG’de yangın çıkıyor

Büyükşehir belediyesi itfaiye müdürü Mustafa Karakuş, yangın söndürme ve kurtarma çalışmaları hakkında bilgi verirken, 30 Eylül’e kadar yıl içerisinde 174 LPG, 76 iş yeri, 75 fabrika, 11 kalorifer, 12 arazi, 56 araç, altı baca, altı tane resmi kurumda olmak üzere toplam 386 adet küçük büyük yangın olayı meydana geldiğini açıkladı. Bu yangınlar başka yere sirayet etmeden ekipler tarafından mahalinden söndürülürken, yangınlarda can kaybının olmadığını söyleyen Karakuş, yangın sebepleri arasında kibrit, sigara, ateş artıkları, çocukların ateşle oynaması, elektrik kontağı, LPG tüpünün yanlış kullanılması, dikkatsizlik ve tedbirsizlik gelmektedir” dedi. Karakuş, en fazla yangının yaz mevsiminde meydana geldiğini vurguladı.

İtfaiyeciler 49 kurtarma olayına katıldı

Yine aynı dönemde kurtarma ve arama ekiplerinin 49 kurtarma olayına müdahale ettiğini belirten Mustafa Karakuş, “Bunlar trafik kazası, intihar, asansör, kuyu, mağara çökmesi gibi olaylar. Bu olaylarda dört kişi yaşamını yitirirken 57 kişi yaralı olarak kurtarılarak hastanelere sevk edildi” diye konuştu.

İtfaiyeciler her alanda hizmet veriyor

İtfaiye müdürü Karakuş, bu arada 14.000 adet merdiven açma, cadde yıkama, baca temizleme, mahalle halkına ve çeşitli kurumlara içme ve kullanma suyu verme hizmeti yaptıklarını belirterek, “Motopompla su çekme, tazyikli su verme, pankart açma ve toplama gibi görevleri de yaptık. Valilik, Büyükşehir, Şahinbey ve Şehitkamil belediyelerine ruhsat için başvuran 475 iş yerine yangınlara karşı yeterli önlemler aldırmak suretiyle açma ve çalıştırma ruhsatlarına olur verilmiştir” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *