ANASAYFA arrow right Güncel

Yazılım olmadan teknolojinin gelişmesi söz konusu olamaz

Yazılım olmadan teknolojinin gelişmesi söz konusu olamaz
YAYINLAMA: 03 Ağustos 2022 / 21.20
GÜNCELLEME: 03 Ağustos 2022 / 21.20
NLK Bilgi Teknolojileri A.Ş. (NLKSOFT) 16’ıncı kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlediği kokteylde tüm ekibi, bayileri ve çözüm ortaklarıyla bir araya geldi, bayilere ve iş ortaklarına plaket verildi

16 yıl önce kurulan NLKSOFT, Türkiye’de E-ticaret yazılım pazarının hizmet sağlayıcıları arasında yer alıyor. 30’a yakın çalışan kadrosu ile E-ticaret, E-ihracat yazılımları, toplu SMS sistemleri, içerik yönetim sistemi, E-dönüşüm ürünleri, online randevu ve NLKPAY markası ile online tahsilat sistemleri, yine NLK Smart Bin markası ile akıllı çöp kutusu ve akıllı kiosk sistemlerini gibi birçok alanda hizmet veren yazılım şirketi, dünyanın 12 ülkesine yazılım ihracatı yapıyor.

Yazılım dünyanın yeni bir zamana gireceğini ve yazılım olmadan hiçbir teknolojinin gelişmesinin söz konusu olmadığına dikkat çeken NLKSOFT Yönetim Kurulu Başkanı Nalan Kurt, “Teknoloji tehdit değil, yardımcı olarak algılanmalı. Gelenekselin dışına çıkalım, yeniliklere ve değişimlere açık olalım. 2025 yılından sonra yüzde 75 Z kuşağı ile çalışmaya başlayacağız. 2045 yılında bilgisayar beyni insan beynini aşacak. Buna göre şekil almalıyız” dedi.

Kurt, “Teknolojiden korkmayın, ondan yararlanın. Artık yeni bir dünya var ve hibrit yaşama alışmamız gerekecek. Sanal ve gerçek dünya iç içe girmeye başladı. Yapay zekâ hayatımızın ayrılmaz bir parçası oldu. O nedenle teknolojik gelişmelere ayak uydurmalıyız, ayak uyduramazsak yok oluruz. 3 boyutlu yazıcıların hayatımıza girmesiyle üretim fabrikalardan evlere geçti” şeklinde konuştu.

Dijitalleşme ile birlikte birçok şeyin değiştiğine dikkat çeken Kurt, “Mevcut bilgilerimizle bir yere varamayız, o yüzden kendimizi geliştirmeliyiz. Bilgilerimizi her zaman güncellemeliyiz. Eğer güncellemezsek, sıradanlaşıyoruz ve yok oluyoruz. Örneğin bir firmanın CEO’su geleceği iyi okuyamadığından görevinden alındı. O nedenle kazancın yanı sıra sürdürülebilirlik çok önemli” ifadelerini kullandı.

 ‘Geçmiş yıllarda en önemli şey petrol iken şimdi bilgi’ diyen Kurt, “İbni Haldun, ‘Coğrafya kader’ demiş, ancak internet sayesinde bu değişmeye başladı. Çünkü internet aracılığıyla dünya düzleşmeye başladı. Dünya düzleşince Gaziantep’ten İngiltere’ye hizmet verebilmeye başladık. Dolayısıyla ‘Coğrafya kaderdir’ anlayışı da yerini başka anlamlara bırakmaya başladı” dedi.

Kurt, dijitalleşmeyle birlikte tüm bilgilere ulaşılabildiğini kaydetti. “Dijitalleşme sayesinde işimizi dünyanın her yerinden yönetebiliyoruz. Artık teknoloji insan hayatını kolaylaştırmak ve güzelleştirmek için var. Bu şekilde olunca kendimize daha fazla zaman ayırabiliyoruz. Çocuklarda farkındalık oluşturmak için akıllık çöp kutularını ürettik. İstedik ki çocuklar çevre bilincini küçük yaşta öğrensin, metal ve plastiği birbirinden ayrıştırsınlar istedik” diye belirtti. Adem Kesenek

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *