ANASAYFA arrow right Sağlık

Yaz aylarında D3 vitamini önerisi

Yaz aylarında D3 vitamini önerisi
YAYINLAMA: 29 Temmuz 2021 / 14.58
GÜNCELLEME: 29 Temmuz 2021 / 14.58
Dr. Ebru Koç, yalnızca kışın değil yaz aylarında da D3 vitamininin tüketilmesi gerektiğine dik-kat çekerek, “Ege ve Akdeniz Bölgesinde yaşayan insanlarda D3 vitamini eksikliği görülmüş-tür. Bu da bize gösteriyor ki sadece güneşten alınan D3 vitamini vücudun ihtiyacını karşıla-mayabilir” dedi.

Kemik sağlığının korunmasından kandaki kalsiyum düzeyine, kalsiyum ve fosforun normal emilimine kadar birçok faydası bulunan D3 vitaminine ilişkin Kimya Mühendisi Dr. Ebru Koç, açıklamalarda bulundu.

D3 vitamini eksikliğinin dünyada ve Türkiye’de de yaygın olarak görüldüğünü söyleyen Koç, “Yaşımız ilerledikçe D vitamini ihtiyacımız da artmaktadır. Vücut D3 vitaminine her yaşta ve her koşulda ihtiyaç duymaktadır. Özellikle güneş ile yeterince depolanamadığı durumlarda dışarıdan takviye olarak alınması gerekebilir” ifadelerini kullandı.

Dr. Ebru Koç, “D3 vitamini bilinenin aksine sadece kış mevsiminde değil yaz aylarında da kul-lanılmalı. Özelikle güneş ile alınan D3 vitaminin vücuttaki etkisi artacağı için yaz aylarında kullanımına ara verilmemelidir. Yapılan araştırmalarda ülkemizde özellikle Ege ve Akdeniz Bölgesinde yaşayan insanlarda da D3 vitamini eksikliği görülmüştür. Bu da bize gösteriyor ki sadece güneşten alınan D3 Vitamini vücudun ihtiyacını karşılamayabilir” diye konuştu.

D3 vitaminin gıdalar ve gıda takviyeleriyle de desteklenebileceğini belirten Koç, “D3 vitamini bağışıklık sisteminin normal fonksiyonuna, normal dişlerin ve normal kas fonksiyonlarının korunmasına katkıda bulunur. D3 vitamini çocuklarda normal büyüme ve kemik gelişimi için gerekli olup hücre bölünmesinde görevi vardır” dedi.

D3 vitaminin eksik edilmemesi gerektiğine dikkat çeken Koç, eksikliğinde yorgunluk ve halsiz-lik gibi belirtilerin de görülebileceğini dile getirdi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *