ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Yavuzeli yolunda boş duran Sümerbank Fabrikasının lojmanları Afganlılara tahsis edildi 

Yavuzeli yolunda boş duran Sümerbank Fabrikasının lojmanları Afganlılara tahsis edildi 
YAYINLAMA: 12 Şubat 2021 / 13.20
GÜNCELLEME: 12 Şubat 2021 / 13.20
83 Afganlı aile şehrimize yerleştiriliyor

1 milyar lira harcanarak yapılan lojmanlar nihayet işe yarayacak. Afganistanlı mücahitlerin yurdumuzda iskân edilmesi çalışmalarına devam ediliyor. Pakistan'daki mülteci kamplarımda çok kötü şartlarda perişan bir şekilde yaşayan Türk asıllı Afganlıların bir kısmı da şehrimizde iskân edilecek.

Afganlıların şehrimizde iskânıyla ilgili olarak dün vilâyette bir toplantı yapıldı. Toplantıyla ilgili olarak bilgilerine başvurduğumuz Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ şunları söyledi:

“Sümerbank tarafından Yavuzeli yolunda yaptırılmış bulunan 36 lojman, bir müdür lojmanı ve 18 kişilik misafirhaneye yurdumuza gelecek olan Afganlılardan 83 ailenin yerleştirilmesi için çalışmalarımız devam ediyor. Lojmanlara ikişer aile yerleştirilecek. 9 aile de misafirhanede kalacak.

Bu ayın sonunda şehrimize gelmesi beklenen Afganlı mücahit ailelerin tamamı kentlerde yaşayan, sanatkâr ve iş adamları. Bunlara iş temini de önemli bir sorun. Yeniden şehrimize gelecek olan Afganlı aileler için Küsket karşısındaki Belediyeye ait 500 blokluk yerin inşaatına hemen başlanacak. Mücahit Afganlıların yatak, çarşaf meselelerini de hallettik. Gelince rahatlıkla yerleşecekler.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *