ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Yatırımları teşvik, devam etmeli

Yatırımları teşvik, devam etmeli
YAYINLAMA: 17 Ağustos 2021 / 18.47
GÜNCELLEME: 17 Ağustos 2021 / 18.47
Olağanüstü Hal Bölgesi’nde ve Kalkınmada öncelikli yörelerde yatırımları teşvik etmek amacıyla 1998 yılında yürürlüğe sokulan 4325 Sayılı Yasa’nın, 2002 yılından sonra da mutlaka devam ettirilmesi gerektiğine dikkat çekiliyor.

Sanayi Odası Başkanı Nejat Koçer, konuyla ilgili olarak Başbakan Abdullah Güle de başvurduklarını belirterek, “31 Aralık 2002 tarihi itibariyle yasanın yürürlükten kaldırılması kararlaştırıldı. Ancak yasanın devam etmesi bu bölgeler için hayati önem taşıyor. Önemini ise değişik platformlarda daha önce defalarca 57. hükümete ilettik, ancak sonuç alamadık. 58. Hükümetin bu konuya daha rasyonel ve sağduyu ile yaklaşacağına inanıyoruz” dedi.

Nejat Koçer, 4325 Sayılı Yasa’nın eksiklerine rağmen Güneydoğu için bugüne kadar atılan en önemli adım olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu: “Bölge ekonomisinin kalkındırılması için şu ana kadar yapılan tek doğru uygulama ortadan kaldırılmaya çalışılıyor. Bu yasanın derhal uzatılması gerekiyor. Aksi halde bölge ekonomisini yakın gelecekte kaderine terkedilmiş halde bulabiliriz” dedi. Yıllarca terör baskısı altında bir türlü istenen gelişimi yakalayamayan bölge ekonomisinin 4325 Sayılı Yasa ile önemli bir ivme kazandığını hatırlatan GSO Başkanı Koçer, “Bölgedeki sanayicilerin krizin etkilerinden arındırılarak, üretim ve istihdamın sürdürülmesi ve hepsinden önemlisi bölgedeki sosyal barış ve dengelerin korunması için yasanın mutlaka devam etmesi gerekiyor. 58. Hükümet’in konuya bu hassasiyet ve duyarlılıkla yaklaşmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *