ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Yatırımlar hız kesmedi

Yatırımlar hız kesmedi
YAYINLAMA: 18 Kasım 2022 / 15.02
GÜNCELLEME: 18 Kasım 2022 / 15.02
Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Koçer, Türkiye’nin bir çok bölgesinde yatırımcıların kriz sonrası dönemin netleşmesi ve Irak Savaşı’nın sona ermesini beklerken, Gaziantepli sanayicilerin savaştan hemen önce başladıkları yatırım çalışmalarını savaş sonrasında da aynı hızla sürdürdüklerini bildirdi.

Koçer, yaptığı açıklamada, yatırımların yılın ikinci yarısında aynı hızla sürmesinin beklendiğini, yılın ilk yarısında Türkiye genelinde 18 katrilyon TL’yi bulan teşvik belgeli yatırımların, 700 trilyonunu gerçekleştiren Gaziantepli sanayicilerin böylece Türkiye geneli yapılan yatırımların yüzde üçünü gerçekleştirmiş olduklarını kaydetti.

2003 yılının yedi aylık döneminde alınan 700 trilyon liralık yatırım teşvik belgesinin çok önemli olduğunu söyleyen Koçer, yapılan yatırımların krizin etkilerinin sürdüğü ve Irak Savaşı’nın patlak verdiği bir dönemde gerçekleşmesine de dikkat çekti.

“Böylesine riskli bir dönemde yapılan bu yatırımlar Gaziantepli sanayicilerin yatırım üretim azimlerinin hiçbir zaman kaybolmadığının en büyük göstergesidir. Özellikle hemen yanı başımızdaki Irak’ta savaş sürerken gösterilen bu cesareti takdire şayandır” diye konuşan Koçer şunları söyledi: “Sanayicilerimizin yedi ayda aldıkları 700 trilyon liralık yatırım teşvik belgesi çok önemli mesajlar vermektedir. Önemli bir bölümünü Gaziantep Sanayi odası olarak bizim verdiğimiz bu yatırımlar da kentteki yatırımların fotoğrafını çekebiliyoruz. Ayrıca kentte sağlıklı bir yatırım oranı yaratılması açısından da bu rakamlar son derece önemli. Özellikle gelecekte atıl kapasitelerin önlenmesi, rasyonel ve verimli bir sektörel yapının hayata geçirilmesi amacıyla elde ettiğimiz bu verileri dikkatle takip ediyoruz.”

Konukoğlu: Gaziantep yine örnek oluyor

Gaziantep Sanayi Odası Meclis Başkanı Abdülkadir Konukoğlu da Gaziantepli sanayicilerin yatırım şevklerinin hiçbir zaman kırılmadığını vurguladı.

Gaziantep’in geçmişten bu yana hep Türkiye’ye öncü ve model olduğunu ifade eden Konukoğlu, “2003 yılının ilk yarısında yapılan yatırımlar da bunun en iyi göstergesi. Gaziantepli sanayici krizin etkilerinin sürmesine, savaş tehlikesinin çok yakınında bulunmasına rağmen, üretim heyecanından hiçbir şey kaybetmemiş, üretme çabasından hiçbir zaman vazgeçmemiştir” dedi.

Misyonumuzu yerine getiriyoruz

Türkiye’nin her yeni gün daha çok üretmek ve daha fazla katma değer yaratmak hedefine girmesi gerektiğine dikkati çeken Konukoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: Gaziantep bu anlamda üzerine düşen görevi dün olduğu gibi bugün de sürdürmektedir. Üretimden kazandığını yine üretime yatıran ve elde ettiği katma değerle ülke ekonomisine katma değer yaratan Gaziantepli sanayiciler, bu anlamda sahip olduğu misyonun gereklerini de hakkıyla yerine getirmektedir. Yapılan yatırımları sadece ekonomik boyutuyla değerlendirmek yanlış olacaktır. Türkiye’de işsizliğin tehlikeli boyutlara vardığı bir dönemde yapılan her yeni yatırım insanlarımıza iş sağlayarak sosyal barışa da önemli katkılar sağlayacaktır.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *