ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Yatırımın önündeki engeller kaldırılmalı!

Yatırımın önündeki engeller kaldırılmalı!
YAYINLAMA: 26 Ocak 2021 / 13.22
GÜNCELLEME: 26 Ocak 2021 / 13.22

Türkiye’de yatırımın önünün açılması gerektiğini ifade eden işadamı, sanayici ve siyasetçiler, özellikle yabancı yatırımcıya gerekli kolaylığın sağlanarak, ekonominin canlanmasına katkıda bulunulmasını istedi. Yaşanan böyle bir krizlerden sonra firmaların kredilerle değil kendi öz sermayeleriyle faaliyetlerine yön vermesinin zorunlu olduğuna dikkat çekilirken, piyasada güven sağlanmasının da şart olduğu ifade edildi.

Ticaret Borsası Başkanı Ömer Çelik, artık popülist politikaları bir tarafa iterek, ülke ekonomisinin iyileşmesi için gerekli tüm önlemlerin alınıp uygulamaya konulması gerektiğini ifade etti. Üretimin önünü açarak ihracatı artırmak gerektiğini savunan Çelik, kur politikasının da Merkez Bankası tarafından iyi takip edilerek gerçek kur oluşturulmasını istedi. Ömer Çelik sözlerine şöyle devam etti: “Artık ülkenin önünü tıkayan bürokratik işlemler azaltılmalı. Siyasiler bu yanlışı düzeltmeli. Yabancı sermayenin gelmesi için güvence verilmesi gerek. Örneğin bugün komşumuz Suriye bile bu konuda son derece cazip bir ülke. Suriye’ye yabancı sermaye çok kolay giriyor ve yatırım yapabiliyor. Türk yatırımcılar bile şimdi bu ülkeye yönelmeye başladı” dedi.

GTO Meclis Üyesi Ünal Özdil ise ekonominin düze çıkması için üretimin ve ihracatın artırılması ye piyasalara güven verilmesi gerektiğini' vurguladı. İnsanların birçoğunun elinde yeteri kadar para olduğunu, ancak piyasada güven olmadığı için yatırıma yönelmediklerini söyleyen Özdil, “Para güven ister. Yatırım yapılması için ekonomik ve siyasi ortamın güvenli olması gerek. Türkiye’nin asıl sorunu da burada. Siyasi bir rahatlama sağlanamıyor. Son zamanlarda ortaya atılan seçim tartışmalarıyla piyasayı daha da belirsizleştirdiler. Bizim gibi ekonomisi rayında olmayan ülkeler seçimlerden olumsuz etkilenir.

Seçimden önce ekonominin düzeltilmesi gerek. Bunu da bugünkü hükümet yapmalı, yine AB için gerekli uyum yasaları çıkarılmalı. Ekonomideki durgunluk sona erdikten sonra seçime gidilmeli” diye konuştu. ANAP İl Başkan Yardımcısı tekstilci Ulvi Toprakçı, ekonominin sağlam temeller üzerine oturması için alınması gereken çok sayıda önlem olduğunu belirtti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *