ANASAYFA arrow right Spor

Yaşın ve cinsiyet, kick boks yapmak için engel değil

Yaşın ve cinsiyet, kick boks yapmak için engel değil
YAYINLAMA: 13 Haziran 2021 / 18.40
GÜNCELLEME: 13 Haziran 2021 / 19.46
Gençlik hayali olan kick boks sporuna 55 yaşında başlayan Ayşe Şirin, çalışma azmi ve yeteneğiyle gençlere taş çıkartıyor. Yakınlarının 'ayıp' diyerek vazgeçirmeye çalışmasına rağmen hayalinde inadını sürdüren Şirin, yaşın ve cinsiyetin kick boks yapmak için engel olmadığını söyledi.

Gaziantepli 56 yaşındaki Ayşe Şirin, gençlik yıllarından beri hayalini kurduğu kick boks sporuna 55 yaşında başladı. Kick boksa başlama kararını almasının ardından kentteki bir kick boks kulübünü kapısını çalan Şirin’e, kulübün hocası Hamit Özyurt yol gösterici oldu. “Sağlığı kick boks için elverişlidir” raporunu almasının ardından Özyurt eşliğinde çalışmalara başlayan Şirin, kısa sürede çok büyük mesafe kat etti. 8 ay içerisinde yaşına rağmen kulübün en istikrarlı ve başarılı oyuncusu olan Şirin, Türkiye Kick Boks Federasyonu'na kayıtlı lisanslı sporcu oldu. Pandemi sürecinde spor salonlarının kapalı olmasından dolayı evini boks ringine çevirerek kum torbalarıyla çalışan Ayşe Şirin, spor salonlarının açılmasıyla ringdeki yerini aldı.

Kick boksun savunma açısından çok büyük etkisinin olduğunu sözlerine ekleyen Şirin, “Yolda yürürken kimsenin bir şey demesine fırsat kalmıyor. Onun için bu sporu her kadın öğrenmeli bence. Malumunuz Türkiye’de kadına şiddetin geldiği noktayı hepimiz biliyoruz. Daha önce gençlik yıllarımda başıma böyle bir durum gelmişti. Dövdüğüm erkeği de bazen görüyorum. Aynı mahallede oturuyoruz, yanımdan ‘Abla saygılar’ deyip geçiyor” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *