ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Yasaya uymayanlar hakkında yasal işlem yapılacak

Yasaya uymayanlar hakkında yasal işlem yapılacak
YAYINLAMA: 19 Mayıs 2022 / 13.55
GÜNCELLEME: 19 Mayıs 2022 / 13.55
İzinsiz konulan ilan ve reklam panoları toplanarak imha edilecek

Belediye yetkilileri tarafından yapılan yazılı açıklamadan öğrenildiğine göre, bazı firmalar belediyeden izin almadan ücretini ödemeden ilan ve reklam panoları koyuyor. Bu tür reklam panoları toplanarak imha edilecek, haklarında yasal işlem yapılacak.

Konuyla ilgili belediyenin açıklaması şöyle: “Kent içinde izin almadan caddeleri ve çeşitli işyerlerinin cephesine reklam, afiş ve panoların asıldığını tespit ettik. İlan ve reklamın yapılması 2464 sayılı yasa ile belirlenmiştir. 2464 sayılı yasanın 12. maddesi kimlerin, nasıl ilan ve reklam yapacağını açıkça ortaya koymuştur. Bu yasaya uymayan ilan ve reklam yapıldığı görülmektedir. Yapılacak ilanın planı belediye hesap işleri müdürlüğüne verilecek, bu planda ilan ve reklamın şekli, yazı ve resimle ifadesi ebadı yani genişliği ve boyu asılacak yer, ilan ve reklamı yapan Beyse senin kısa ve uzun adı açık bir şekilde yazılacak, metre kare olarak reklam panosunun ebadı belirlenecektir. Belediye sap işleri müdürlüğü bu plan üzerindeki genişlik ve derinliğine göre vergi hesabını yaparak tarih, tahakkuk ve tahsilatını aynı zamanda yapacaklar, verilen makbuzlar da da bu ebatlarda belirtilmiş olacaktır. Bu duyurunun ruhuna aykırı ilan ve reklam yapanların ilan ve reklamları toplanacak imha edilecektir. Hesabı yanlış yapan belediye hesap işleri birimleri hakkında yasal işlem yapılacaktır.

Bildiri doğrultusunda ilan ve reklam işlerinin yapılmasını zabıta ve iktisat müdürlüklerince bu hususun titizlikle denetlenmesini önemle rica ederim.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *