ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Yaşanan tüm krizlerin nedeni Başbakan oldu 

Yaşanan tüm krizlerin nedeni Başbakan oldu 
YAYINLAMA: 08 Mart 2021 / 13.42
GÜNCELLEME: 08 Mart 2021 / 13.42
Ülkede Başbakan’ın hastalığından kaynaklanan krizin giderek büyüdüğünü vurgulayan muhalefet partisi temsilcileri, tüm milletvekillerinin sorunun çözümü için çaba göstermesini isterken, Siyasi Partiler ve Seçim Yasası değiştirilerek erken seçime gidilmesinin kaçınılmaz olduğunu vurguladı.

CHP Şahinbey İlçe Başkanı Burhan Tanrıver, iktidar ortağı partilerin Ecevit’in hastalığının arkasına sığınarak bir süre daha iktidarda kalma çabası içinde olduklarını belirterek, faturanın Ecevit’e çıkarılmak istendiğini ifade etti. Ecevit’in derhal görevden çekilmesini isteyen Tanrıöver şunları söyledi: “Geriye dönüp yaşanan krizleri hatırladığımızda hepsinin nedeninin Başbakan olduğunu görüyoruz. Örneğin 18 Şubat krizi. MGK’da Başbakan’ın Cumhurbaşkanı ile tartışıp daha sonra çıkıp toplantıda olanları basın önünde anlatmasıyla kriz başladı. Kriz o zaman uygulanmakta olan ve belki de Temmuz veya Ağustos ayında sonuçlanacak ekonomik programı olumsuz etkiledi. Daha sonra bu hükümet Şartla Salıverme Yasası çıkardı. Bunun toplumsal sonuçlarını hep birlikte yaşıyoruz. Tüm bunlardan sonra Başbakan’ın hastalığı ve halen ısrarla görevde kalmasıyla ülkenin her gün biraz daha kötüye gittiğini görüyoruz. Hastalığı birazcık düzelme eğilimine giren ekonomiye bir darbe daha vurdu.”

Ecevit’in iktidar olduğu dönemlerde ülkenin bir takım şansızlıklarla karşı karşıya kaldığını da hatırlatan Tanrıöver, “Hükümet ortakları olumsuzluklardan kendilerini soyutlama çabası içerisinde. Hatta kaygısız şekilde bir süre iktidarda kalmayı planlıyorlar. Biz CHP olarak kimsenin bir süre daha iktidarda kalması uğruna ülkenin daha da kötüye gitmesine karşıyız. Başbakan derhal çekilmeli diyoruz, çünkü ülke bugünkünden daha kötü olamaz. Ülkenin krize doğru gittiği bir sırada ATO Başkanı Sinan Aygün’ün girişimini şık bulmamakla birlikte bililerinin bunu yapması gerektiğine inanıyoruz” diye konuştu.

DYP eski İl Başkanı Cemal Altunbaş ise, ülkede bir başbakan ve hükümet boşluğu yaşandığını, buna bağlı olarak piyasaların sürekli değiştiğini ve güvensizliğin hakim olduğunu ifade etti. Altunbaş, “Vatandaşın hükümete güveni kalmadı. Ancak hükümet ortakları erken seçime gitmek istemiyor. Formalite uyumdan bahsederek ülkenin geleceğini çaldıkları gibi daha büyük kaos ortamı için zemin hazırlıyorlar. Ülkede bir Başbakan boşluğu var. Bu sorunun çözümü için erken seçime gidilmeli. Aslında Ecevit’in çoktan çekilmesi gerekti. Fakat hükümet ortağı Mesut Yılmaz ve Devlet Bahçeli, Ecevit’in çekilmesini istemiyor. Ecevit’in yerine gelecek olan dirayetli bir başbakanla bu kadar rahat hareket edemeyeceklerini biliyorlar” diye konuştu.

Hükümetin güven kaybettiğini söyleyen Altunbaş, “Hükümetin başındakiler ülkede güven bunalımı olduğuna inanmıyorlarsa, sorun parlamentoda çözülür. Milletvekilleri kendi aralarından başbakan çıkarabilir. Ülke insanının bu hükümete güveni kalmadığı için, hükümet ortakları içinden çıkacak yeni bir Başbakanın da güven sağlayacağını sanmıyorum” dedi.

Altunbaş, bundan iki yıl önce kral çıplak, hükümet felakete götürüyor dedikleri zaman çok büyük tepki aldıklarını söylerken, “Bazı çevreler Başbakana hakaret ediyor diye bize sinirleniyor. Başbakan’a hakaret değil, var olan gerçeği söylüyoruz. Başbakan hasta ve bundan kaynaklı bir Başbakan eksikliği var. Üstelik daha önce Başbakan lehinde açıklama yapanlar, şimdi tam tersine gerçekler karşısında doğruyu söylemek zorunda kalmışlardır. Eğer zamanında yaptığımız uyarılarımız dikkate alınsaydı, ülkede bu kadar kaos ve sıkıntı yaşanmazdı. Şimdi parlamentoda bulunan, vatanını seven milletvekillerine sesleniyoruz, eğer gerçekten bu duygu ve duyarlılık var ise Seçim ve Siyasi Partiler Yasası’nı değiştirerek derhal erken seçim kararı alınması için çaba gösterirler. Ülkenin daha fazla sıkıntı ve kaosa sürüklenmesine engel olmalılar” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *