ANASAYFA arrow right Yaşam

‘Yaşamın her alanında haklarımıza sahip çıkacağız’

‘Yaşamın her alanında haklarımıza sahip çıkacağız’
YAYINLAMA: 09 Haziran 2020 / 21.28
GÜNCELLEME: 12 Haziran 2020 / 21.23
HDP Kadın Meclisi, “Kadın Mücadelesi Her Yerdedir” kampsanyasının startını verdi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi, pandemi sürecinde kadınlara yönelik artan saldırılara karşı ve bir ay sürecek “Kadın Mücadelesi  Her Yerdedir” kampanyasını, Gaziantep’te  yazılı açıklama ile duyurdu.  Açıklamada, “Kadın kazanımlarımıza saldırı varsa bunun karşısında biz kadınların da direnişi ve mücadele kararlılığı vardır. İşte, tam da bu süreçte örgütlenen erkek egemenliği karşısında HDP Kadın Meclisi olarak, 1 ay sürecek “Kadın Mücadelesi Her Yerde” kampanyası başlatıyoruz” denildi.

‘Salgında kadınların kazanılmış haklarına saldırı geliştiriliyor’

Yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Pandeminin müsebbibi olan kapitalist sistemin yürütücüsü devletler, dünyanın tümünde pandemiyi fırsata çevirerek rejimleri daha fazla otoriterleştirme eğilimi göstermişlerdir. Kadın mücadelesini hedefe koyan, direnen, mücadele eden başta kadınlar olmak üzere bütün kesimlere saldıran, sindirmeye çalışan, halkın, kadınların seçtiği milletvekillerinin vekilliklerini düşüren iktidarlar, salgın döneminde sömürüyü artırırken, kadınların kazanılmış haklarına saldırırken, sokağa çıkanlara, direnenlere saldırı geliştiriyorlar. Ama ne yaparlarsa yapsınlar, kadınların öfkesini dindiremiyorlar, dindiremeyecekler.”

‘Normal denilen cinsiyetçiliktir kabul etmiyoruz’

Medyada çocuğa yönelik istismarın meşrulaştırılmasına yönelik söylemlere değinilen yazılı açıklamada, “Kadın düşmanı politikalarla ömrünü uzatmaya çalışan iktidar, bir “normalleşme” söylemi tutturmuş. Beslendiği erkek egemenliği üzerinden “normalleşme” adı altında yıllarca bin bir emekle mücadele ederek elde ettiğimiz kazanımlarımıza gözünü dikmiş durumda. Biz Kadınlar biliyoruz ki, “normal” denilen şey, cinsiyetçiliktir, kadın düşmanlığıdır. Onların “normal”i, kadın katliamlarıdır, onların “normal”i intihar adı altında kadınların yaşamlarını sona erdirmektir. Onların “normal”i, Gülistan Doku’nun kaybedilmesi olayında gördüğümüz gibi, genç kadınlara yönelik polis, asker eliyle sömürge siyaseti uygulamaktır, katilleri korumaktır. Biz bu “normal”i kabul etmiyoruz” ifadeleri kullanıldı.

‘Kentlerin her noktasında mücadele halinde olacağız’

Açıklamada, “HDP Kadın Meclisi olarak, başlattığımız kampanyamızın startını, bileşen eşbaşkanlarımız, eşsözcülerimiz, HDK ve DTK olarak “Biz Varız, Buradayız, Kadın Mücadelesi Her Yerde” diyerek veriyoruz. Evde, sokakta, mecliste, iş yerinde; kısaca yaşamın her alanında haklarımıza sahip çıkacağız. Meclis’ten geçirilmek istenen istismar yasasına karşı, “İstismarın Affı Olmaz” diyeceğiz. Siyasi tutsaklar için ölüm yasası anlamına gelen ancak çeteler, hırsızlar, kadın tacizcileri ve şiddet faillerini salıveren kadın düşmanı İnfaz Yasasına karşı sokakları terk etmeyeceğiz. “Eşbaşkanlık Mor Çizgimizdir” diyerek kadın düşmanı kayyımların kentlerimizi erkekleştirmesine izin vermeyeceğiz. Adeta bir cins kırımına dönüşen kadın katliamlarına karşı “Bir kişi daha eksilmeye tahammülümüz yok” diyerek her yerde örgütleneceğiz. HDP Kadın Meclisi olarak; hep birlikte, kayyıma karşı, istismara karşı, infaz yasasına karşı, kadına yönelik şiddete karşı; Meclis’te, sokakta, mahallede, evde, meydanlarda, fabrikalarda, atölyelerde ve kentlerin her noktasında mücadele halinde eylem ve örgütlenme halinde olacağız” denildi. Esra Aydın

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *