ANASAYFA arrow right Güncel

‘Yaşam koşullarımızı kolaylaştıracak haklar verilmesini istiyoruz’

‘Yaşam koşullarımızı kolaylaştıracak haklar verilmesini istiyoruz’
YAYINLAMA: 13 Mayıs 2020 / 21.20
GÜNCELLEME: 13 Mayıs 2020 / 21.26
Gaziantep Engelli Dernekler Federasyonu Genel Başkanı İbrahim Halil Oğul, Engelliler Haftası’nda kutlanmak değil, fark edilmek istediklerini söyledi

Engelliler Haftası’nı ‘yüzyılın en sönük engelliler haftası’ olarak değerlendiren Gaziantep Engelli Dernekler Federasyonu Genel Başkanı İbrahim Halil Oğul, kutlanmak değil, fark edilmek istediklerini dile getirdi.

Oğul, “Malum salgın var, malum sağlıkla alakalı sorunlar var. Bu sorunlarla alakalı bir de biz sorun olmak istemiyoruz. Bizim zaten dışarıya çıkma sorunumuz vardı. Bu süreçte bu sorun daha da çözülemez hale geldi. Sosyal aktivitemizin olmaması bu süreci daha da zorlaştırdı ve tamamen eve hapis edilmiş olduk. Fakat Türkiye’de genel olarak salgından dolayı engellilerin pek çok hakları görünmez ve duyulmaz olundu. Fark edilmedik, sadece medyada mesajlar olarak görüldük. Bunun ötesinde pek bir şey yaşanmadı” ifadelerinde bulundu.

‘Biz fark edilmek isteniyoruz’

Oğul, “Bizim için Engelliler Haftası, bir farkındalığın olmasıdır. Bir kutlama değil. Biz neyi kutlayacağız, engellerimizi mi? Biz engellerimizi kutlamıyoruz, fark edilmek isteniyoruz. Bu bizim için daha iyi. İhtiyaçlarımızın sosyal devlet anlayışıyla karşılanmasını istiyoruz. Kentte diğer insanlar hangi haklara sahipse bizler de o haklara sahip olmak istiyoruz” dedi.

‘Ekonomik özgürlüğümüzün sağlanmasını istiyoruz’

Salgın sürecinde engellilerin sorunlarının daha da derinleştiğine dikkat çeken Oğul, engelliler haftasında artan sorunlara rağmen fark edilmemelerinden yakındı. Oğul, “Tekrar edeceğim belki ama biz, kutlama değil, fark edilmek isteniyoruz. Engellilere elini, ayağını vermezsiniz ama en azından rahat yaşamını sağlayabilirsiniz. Engellilerin elini ayağını, gözünü vermezsiniz ama engellilerin yaşama, yeme ve ekonomik özgürlüğünü sağlayabilirsiniz. Biz de bunları istiyoruz. Biz, yaşam haklarımızı kolaylaştıracak alanların, imkanların, hakların verilmesini istiyoruz. Bize ekonomik özgürlüğümüzü sağlayacak istihdam imkanının sağlanmasını istiyoruz. Bunları sağlayacak çalışmalara yapılmasını talep ediyoruz. Bizim isteğimiz, talebimiz bunlardır.  Biz bu süreçte sorun yaratan grup olmak istemiyoruz. Sağlık her şeyden önemli, ancak taleplerimiz de ortada.  Biz kurumlarda isteklerimizi dile getiremiyoruz. Bir nevi Covid-19’un kurbanı olduk. Biz de belediyemize, valimize ve diğer kurumlarımızdan bir şey istemek istemiyoruz” dedi. Esra  Aydın    

 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *