ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Yasalar yetersiz”

“Yasalar yetersiz”
YAYINLAMA: 14 Ekim 2020 / 14.55
GÜNCELLEME: 14 Ekim 2020 / 14.55
Mecliste kabul edilen 312 ve 159’uncu maddelerin bu haliyle yetersiz olduğunu belirten Türkiye Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok, Türkiye'nin içinde bulunduğu konum dolayısıyla bu yasalara ihtiyacının olduğunu kaydetti.

Kahramanmaraş'ta katıldığı bir davadan sonra Gaziantep’e de uğrayan Özok, Türkiye’nin ekonomik ve siyasal olarak çok zor bir durumda olduğunu söyledi. Ozok, "Keşke ekonomik, siyasal ve demokratik olarak sorunsuz bir ülke olsak da, bu maddelere ihtiyacımız olmasa. Ama şu an içinde bulunduğumuz durum gereği Türkiye'nin bu yasalara ihtiyacı var" dedi.

Türkiye'de 47 bin civannda avukat olduğunu ve bu sayının her geçen gün arttığını belirten Özok, tüm avukat camiasının birbiri ile işbirliği içinde olması gerektiğini söyledi. Avukatlann görevlerini yaparken, ekonomik, dil, din, ırk, mezhep ve siyasi görüşü ne olursa olsun hiç bir ayınm yapmadan bütünlük içinde çalışması gerektiğini ifade eden Özok, “Barolar, daha önce Adalet Bakanlığı gölgesindeydi. Fakat baro başkanlan birlikte yaptıktan çalışmalar sonucu, bir nebzede olsa kendi yapacaktan işlere kendileri karar verme hakkını elde etti. Avukatlar, siyasi görüşleri ne olursa olsun, Atatürk ilkelerine bağlı katarak demokratik kurallar çerçevesinde hereket etmek zorunda” dedi.

Avukatlann sorunlanna da değinen Özok, avukatlığın gelecek garantisi olmayan tek meslek olduğunu belirterek, "Bizim gidip rahatça oturup çayımızı kahvemizi içerek dinleneceğimiz, yatılı olarak katabileceğimiz bir tesisimiz bile yok. Şu an emekli otan bir avukat 150 milyon maaş alıyor. Hiçbir sosyal güvencemiz yok. Bizler, baro olarak meslektaşlanmızm geleceği için mücadelemize devam etmeliyiz" dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *