ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Yasalar değişecekse seçim ertelensin

Yasalar değişecekse seçim ertelensin
YAYINLAMA: 28 Mayıs 2021 / 14.25
GÜNCELLEME: 28 Mayıs 2021 / 14.25
GTO Meslek Komitesi Üyesi Ahmet Yağcı, 3 Kasım’da yapılacak seçimin ertelenmesinin ekonomide önemli bir tahribat yaratmayacağını belirterek, Siyasi Partiler ve Seçim Yasası değiştirilmeden gidilen erken seçimin ülkeye bir faydasının olamayacağını ifade etti.

Yağcı, “Eğer Siyasi Partiler ve Seçim Yasası değiştirildikten sonra bir seçime gidilecekse, 3 Kasım seçiminin ertelenmesinin ülkeye bir zararı olmaz. Ama yeter ki bu yasalar değiştirildikten sonra yakın zaman içerisinde belirlenen tarihte seçime gidilsin. Liderlik sultasına son verilsin” dedi.

Siyasi parti sayısının çok fazla olduğunu belirten Yağcı, “Türkiye’de 50’nin üzerinde siyasi parti var. Bu kadar partiye ne gerek var? Merkez sağda ve solda birer ikişer parti, bir de liberal parti olursa yeter. O zaman ülkede baraj sorunu da olmaz. Parlamentoya güçlü olan partiler gider. İttifak yapılacaksa çok fazla partinin olması doğru değil. İttifaklar yapılabilmeli ve insanlar buna alışmalı. Güçlü iktidarların olması için parti sayısının da az olması gerek” diye konuştu.

3 Kasım seçiminin ertelenmesine karşı çıkan CHP Şehitkamil Belediye Meclis Üyesi Mehmet Tuncel, seçimin ertelenmesinin etik açıdan hoş olmayacağını belirterek, “Eğer böyle bir erteleme olursa o zaman halkın geleceği ile alay edilmiş olur. Bunun başka tarifi olamaz. Ülkenin içinde bulunduğu kaostan kurtarılması gerek. Bunun için güçlü bir iktidara ihtiyaç var. Seçim kararı alıp sonradan kendi çıkarı için vazgeçenleri halk sandıkta tarihin karanlığına gömecektir. Bu nedenle seçim 3 Kasım’da kesinlikle yapılmalı ve ülkenin başına güçlü iktidar gelmeli” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *