ANASAYFA arrow right Yaşam

Yasakların faturası çok ağır oldu, büyük bir bedel ödedik

Yasakların faturası çok ağır oldu, büyük bir bedel ödedik
YAYINLAMA: 24 Mayıs 2021 / 20.40
GÜNCELLEME: 24 Mayıs 2021 / 20.50
17 günlük tam kapanma tüm esnafı olumsuz etkiledi. Bu süreçte çok büyük yara aldıklarını dile getiren esnaf, acilen can suyu kredisi verilmesi için yetkililere çağrıda bulundu

Koronavirüs tedbirleri kapsamında ülke genelinde uygulanan 17 günlük tam kapanmada birçok sektör gibi pasaj esnafı da kepenlerini kapattı. Ama bu süre vergi, maliyet, kira, elektrik, su ve diğer ödemelerin ertelenmemesi isyan ettirdi. Ülkede esnaf kavramının bittiği vurgulanırken, verilecek 3 ile 5 bin liralık hibe desteğinin de az da olsa yaraya merhem olacağının altı çizildi.

Esnaf umutlarını yitirdi geleceğimizi göremiyoruz

Söylemez Pasajı Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Azak, “Yasakların faturası ağır oldu ve büyük bir bedel ödedik. Şu anda satışlarımız yüzde 20’ye düştü. Çarşıda yoğunluk var, ama insanların cebinde para yok. Dolayısıyla esnaf umutlarını yitirdi, geleceğimizi göremiyoruz” dedi.

Taşıma su ile değirmen dönmez

Pasajın ayakta kalma mücadelesi verdiğini belirten Azak, “Esnafımız tam kapanma döneminde çok mağdur oldu. Esnaf, kredi kartlarını, çekini ve diğer ödemelerini yapamasa da bir umuttur deyip her gün dükkanlarının kilidini açıyorlar. Şahinbey ve Büyükşehir Belediyesi’nin yardımlarından pasajımız faydalanamıyor. Bu konuda gerekli girişimleri yaptık, randevu talebimizi ilettik. Vergi levhası olan herkes 3 ile 5 bin liralık hibe desteğinden yararlanacak, ama taşıma su ile değirmen dönmez” şeklinde konuştu.

Bugüne kadar verilen kredilerden pasaj esnafı istediği faydalanamadı

Başkan Azak, hibe desteğinin esnafa az da rahat nefes aldıracağını kaydederken, “Bu para kredi kartı ve dükkân kiraları ödenir, lakin yetmez. Çünkü öz sermayelerini harcadılar, borçlarını borçla kapattılar, ağır darbeler aldılar, geleceğimizi göremiyoruz, zamanın neler olacak bilemiyoruz, sadece beklemedeyiz. Halk Bankası’ndan kredi alabilmen için maliye ve vergi gibi borçlarının olmaması isteniyor. Zaten esnaf zor durumda olduğundan kredi almak istiyor. Bugüne kadar verilen kredilerden pasaj esnafı istediği faydalanamadı” değerlendirilmesinde bulundu.

BAĞKUR, SGK primleri, vergi, maliye, elektrik, su ve diğer ödemeler ertelenmeli

Küçük esnafın hem ülkenin hem de ekonominin bel kemiği olduğunu hatırlatan Söylemez Pasajı Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Azak, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Tam kapanma döneminde bile faturalar okunmaya devam etti. Esnaf, kepengini kapatmış, para kazanamamış, nasıl ödesin faturaları? Dolayısıyla BAĞKUR, SGK primlerinin, vergi, maliye, elektrik, su ve diğer ödemelerin ertelenmesini istiyoruz.” Hüseyin Karataş

 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *