ANASAYFA arrow right Yaşam

Yasakların ardından ortaya çıkan görüntü korkutucu

Yasakların ardından ortaya çıkan görüntü korkutucu
YAYINLAMA: 07 Mart 2021 / 19.18
GÜNCELLEME: 07 Mart 2021 / 20.08
3,5 aydır hafta sonunu evlerinde geçiren Gaziantepliler, hafta sonu yasaklarının kalkmasıyla birlikte soluğu çarşı-pazarda aldı

Orta risk grubunda yer alan Gaziantep’te hafta sonu sokağa çıkma yasağı kaldırıldı. Kontrollü normalleşme sürecinin ilk hafta sonu gününde cafe, restoran, kuruyemişçi, telefoncu, tatlıcı ve baklavacı gibi birçok işletme 3,5 sonra ilk defa hafta sonu dükkanının kilidini açtı. Dolayısıyla yasakların kalkması hem vatandaşı hem de esnafı mutlu etti.

Ülke genelinde Mart ayı ile birlikte kademeli normalleşme sürecinde girildi. Normalleşme sürecinde iller vaka sayılarına göre düşük, orta, yüksek ve çok yüksek olmak üzere 4 kategoriye ayrıldı. Düşük ve orta gruptaki illerde kısıtlamalar gevşetildi, hafta sonu yasağı kaldırıldı, ancak yüksek ve çok yüksek kategorisinde yer alan illerde ise kısıtlamalar devam ediyor.

Gaziantep vaka sayılarının düşmesiyle orta riskli grupta yer aldı. Dolayısıyla kısıtlamalar gevşetildi, hafta sonu sokağa çıkma yasağı kaldırıldı. Binlerce esnaf aylar sonra ilk defa dükkanının kepengini açtı, evde canı sıkılan vatandaş soluğu hiç şüphesiz çarşı, pazarda aldı. Bazı vatandaş lokantanın yolunu tuttu, bazıları berbere, alışverişe veya başka ihtiyaçlarını almaya koştu.

Maskesiz gezmemeliyiz ve temizliğe dikkat edeceğiz

Ömer Cömert, “Yasakların kalkmasından çok memnunuz, gereken önlemlerin alınması bizlerin açısından iyidir. Tabii sosyal mesafemizi korumalıyız, maskesiz gezmemeliyiz ve temizliğe dikkat edeceğiz” dedi.

Tedbirlere uymalıyız

Soner Kuşçu, “İlk geldiğimiz adres berber oldu. Çünkü insanın kendisine bakması karşısındaki saygı gösterdiğinin belirtisidir. Cumartesi ve Pazar evde olmaktan çok sıkılmıştık, yasakların kalkması bizleri çok mutlu etti. Ama tedbirlere uymalıyız” ifadesine yer verdi.

Sosyal mesafeye dikkat etmeliyiz

Alaaddin Demir, “Sosyal mesafeye dikkat etmeliyiz. İnşallah bir an önce yeşil renkli grup içerisinde yer alırız. Bu konuda esnaf olarak elimizden geleni yapıyoruz” şeklinde konuştu. Fatma Karabacak

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *