ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Yasak bir hafta sürdü

Yasak bir hafta sürdü
YAYINLAMA: 02 Şubat 2023 / 14.58
GÜNCELLEME: 02 Şubat 2023 / 14.58
Eski hal karşısındaki Yeniçeri sokağına Trafik Komisyonunun koyduğu tek yönlü kararı kimse dinlemiyor

Eblehan Caddesini Eyüpoğlu’na bağlayan tek yönlü cadde yasağına da uyulmadığından şikayet ediliyor.

Bir süre önce İl Trafik Kurulu tarafından alınan yerinde bir kararla Eski Hali, Yeniçeri sokak vasıtasıyla Gaziler caddesine bağlayan yol tek yönlü olarak trafiğe açılmıştı. Buradan vasıtalar Karagöz caddesi ve Eski Hal istikametinden girerek Gaziler caddesine geçecek, karşı istikametten motorlu araçlar giremeyecekti.

Osmanlı yasağı örneği, İl Trafik Kurulunun aldığı karar sadece bir hafta uygulandı. Ondan sonra vasıtalar her iki yönden de Yeniçeri sokağına girerek yolun tıkanmasına sebep olmaya başladı. Yasağa rağmen Gaziler caddesinden giren taksiler Yeniçeri sokağın saatlerce kapanmasına yolun tıkanmasına sebebiyet veriyor. Yeniçeri sokağına kamyonların girmesinin de yasaklanmasına rağmen yasağı dinleyen yok.

Trafik Müdürlüğü elemanlarının Yeniçeri sokağını günün belirli saatlerinde denetleyerek tek istikamet yasağına uyulup uyulmadığının kontrol edilmesi ve yasağa uymayanların cezalandırılması isteniyor.

Gazetemize vatandaşlar tarafından iletilen ikinci trafik sorunu ise Eblehan Caddesini Eyüpoğlu’na bağlayan tek yönlü caddede yasağa uyulmaması ve dar olan yola otoların park etmesi.

Otoların yola park ederek tıkaması her an bir can kaybına ve trafik kazasına neden olabilir. Dar olan yola otoların park etmesinin de önlenmesi ve tek yön uygulamasının burada da denetlenmesi isteniyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *