ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Yasadışı ve rant kokan tadilatlar

Yasadışı ve rant kokan tadilatlar
YAYINLAMA: 16 Ağustos 2021 / 13.45
GÜNCELLEME: 16 Ağustos 2021 / 13.45
Şehitkamil’de kanun, kural dinlemeden yapılan imar tadilatları konusunda sivil toplum örgütlerinin de duyarlı davranması istendi

Başkan Mehmet Bozgeyik’in yasadışı, rant kokan tadilatları meclisten geçirmesi ve muhalefeti dikkate almayarak oturumları kapatması tepkiye yol açıyor. Gündem maddeleriyle ilgili ret oyu verenlerin isimlerinin bazen tutanaklara bile geçirilmediği kaydedildi.

Gündemde yer alan konular ve tadilatlar hakkında meclis üyelerine yeterli bilgi verilmeyerek aceleye getirip oylamaya sunduğunu söyleyen DSP’li Şehitkamil Belediye Meclis Üyesi Kamil Ayan, “Oturumlarda usulsüz, rant kokan tadilatlar hızla geçiriliyor. Seçilmiş meclis üyelerinin itirazları kabul edilmediği gibi, oylama sağlıklı yapılmıyor. Ayrıca meclis iç tüzüğüne göre ret oyu veren ve çekimser kalanların isimlerinin tutanaklara yazılması gerek. Önemli konularla ilgili oylamaların tek tek isim okunarak yapılması şart, fakat bu da yapılmıyor. Gelişi güzel formalite oylama yapılıyor. Meclis üyelerine ve dolayısıyla halka açıkça saygısızlık ediliyor. Meclis üyeleri içerisinde ret oyu verenler tutanaklara isimlerini mutlaka yazdırsın. Aksi halde ileride bunun vebalinden ve sorumluluğundan kurtulamazlar” dedi.

DSP’li meclis üyeleri olarak oturumlarda duyarlı hareket ettiklerini ve bundan sonra da aynı şekilde duyarlı olacaklarını, halkın menfaatine ters düşen, kişisel çıkar amaçlı, rant kokan konulara karşı tavır koyacaklarını söyleyen Ayan sözlerine şöyle devam etti: “Kimse bizden bu tür konular için iyi niyet beklemesin. Yasal olmayan hiçbir konuya kabul oyu vermeyeceğiz. Diğer meclis üyelerini de aynı şekilde tutarlı hareket etmeye ve yasal olmayan konulara karşı çıkmaya çağırıyoruz. Çünkü bu kent bizim. Gelecek nesillerin haklarının gasp edilmesine izin vermeyelim. Burada sivil toplum örgütlerine de görev düşüyor. Usulsüz imar tadilatlarına izin vermesinler, tepki göstersinler. Yasadışı ranta dayalı tadilatların sıkıntısını ileride bu kentin insanları yaşayacaktır. Buna izin vermeyelim” şeklinde konuştu.

Belediye başkanının yasa ve yönetmelikleri hiçe sayarak hareket ettiğine işaret eden Ayan, son meclis oturumunda geçirilen usulsüz LPG istasyonu yeri tadilatı, İpek Yolu ile Hayvan Pazarı yeriyle ilgili tadilatın mecliste sağlıklı bir sayım yapılmadan kabul edildiğini, oysa ret verenlerin sayısının daha çok olduğunu sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *