ANASAYFA arrow right Sağlık

“Yaş ortalaması vefatlarda 71, yeni vakalarda 36”

“Yaş ortalaması vefatlarda 71, yeni vakalarda 36”
YAYINLAMA: 11 Haziran 2020 / 18.21
GÜNCELLEME: 11 Haziran 2020 / 18.21
Sağlık Bakanı, İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'da son günlerde yaşanan vaka artışlarına dikkat çekti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni vakalarda yaş ortalamasının 36, ölümlerde ise 71 olduğunu söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısı düzenledi.

Türkiye'nin salgınla mücadelede özellikle Avrupa ülkelerinden başarılı olduğunu savunan Koca, "Uzun süredir uygulanan kısıtlamaların kalkmasının nedeni, sağlanan başarı. Kısıtlamaların kalkmasının güvencesi ise vatandaşların tedbirlere yüksek uyum göstereceği inancı" dedi.

Salgın riskinin devam ettiğine dikkat çeken Koca, yurtdışından gelen herkesi sağlık kontrolünden geçirmek istediklerini de belirtti.

Bakan Koca, vakaların yüzde 60'ının görüldüğü İstanbul'da bu oranın düşmeye başladığı bilgisini verirken, İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'da son günlerde yaşanan vaka artışlarına dikkat çekti.

"Yaş ortalaması yeni vakalarda 36, vefatlarda 71. 65 yaş üstü kısıtlamadan son derece büyük fayda gördüğümüzü söylemek istiyorum.

“Halen 65 yaş üstü ve kronik hastalıklara özel önem vermiş olmamızın elde ettiği başarıyı DSÖ yeni fark ediyor.

“Orta Anadolu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da kısmi artış”

"Vaka sayısının yüzde 60’ı İstanbul'daydı. İstanbul, İzmir gibi illerimizde vaka sayılarının daha azaldığını, hastane yükünün de azalmaya doğru gittiğini söyleyebilirim.

“1 Haziran sonrası Orta Anadolu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da kısmi bir artışın olduğunu söyleyebiliriz. Bu hareketliliğin getirdiği, maske, mesafe konusunda hassasiyet göstermememizin bir sonucu.

“Diyarbakır son 3-4 gündür yükseliş içinde. Burada da genel bir artıştan öte kültürel, sosyal etkinliklerde artışın daha fazla olduğunu görüyoruz. Buralarda özellikle filyasyon çalışmalarını yoğunlaştırmış durumdayız.

“Ankara için de bir yükseliş söz konusuydu, bugün itibariyle düşüşe geçmiş oldu. Konya'da bir fabrika ve iki yerleşim yerinde yapılan tarama sonrası yükseliş olduğunu gördük, bugün itibariyle düşüş olduğunu gördük.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *