ANASAYFA arrow right Eğitim

Yarışmaya katılacak olan öğrencilere otonom aracın bilgileri verildi

Yarışmaya katılacak olan öğrencilere otonom aracın bilgileri verildi
YAYINLAMA: 07 Mart 2022 / 15.04
GÜNCELLEME: 07 Mart 2022 / 15.04
Kalyon Güneş Enerjisi Teknolojileri A.Ş. (Kalyon PV), Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) ve Bilişim Vadisi tarafından imzalanan üçlü iş birliği protokolü çerçevesinde yürütülmekte olan otonom (sürücüsüz) araç yazılım ve teknolojilerinin geliştirilmesi alanında yapılan faaliyetler devam ediyor.

Protokol kapsamrnda, TEKNOFEST kapsamındaki en önemli yarışmalardan biri olan “Robotaksi Binek Otonom Araç” yarışmasına katılacak olan HKÜ öğrencilerinin oluşturduğu takımlara ve öğretim elemanlarına Otonom Araç Eğitmeni Necati Samet Çelik tarafından iki gün boyunca otonom araç yazılım ve teknolojilerini geliştirmeye yönelik eğitimler uygulamalı olarak verildi.

Eğitime katılan ve otonom araç yazılım ve teknolojileri hakkındaki tecrübelerini artıran öğrenciler, bu yılki yarışlarda hedeflerinin ilk 3’e girmek olduğunu ifade etti.

HKÜ’nün, yakın gelecekte kampüste yapılması planlanan özel bir pistte otonom araç yarışlarına ev sahipliği de yapacağını belirten Rektör Prof. Dr. Türkay Dereli, “Hasan Kalyoncu Üniversitesi olarak geleceğin teknolojisi olarak kabul edilen yapay zeka ve otonom sistemler üzerine yapılan AR-GE çalışmalarına önem veriyor ve destekliyoruz. Bu süreçte, öğrencilerimizin de yer ve rol almasını arzu ediyoruz. Robotaksi Binek Otonom Araç kategorisi yarışması için TEKNOFEST’e hazırlanan takımlarımız, otonom sürüş sistemlerinde var olan problemleri çözmek için yazılım geliştirmeye çalışıyorlar. Öğrencilerimiz ve akademisyenlerimiz, ülkemizin geleceği için çok önemli olan Milli Teknoloji Hamlesi süreçlerine katkı sunmak için çalışmalarına hız kesmeden büyük bir istek ve motivasyonla devam ediyorlar” ifadelerini kullandı.

''Öğrencilerimize mentor olacağız''

Otonom araç yazılım ve teknolojileri eğitiminin ilk gününde teorik, ikinci gününde ise uygulamalı bir eğitim gerçekleştirdiklerini ifade eden Otonom Araç Eğitmeni Necati Samet Çelik, “Yarışmaya katılacak olan öğrencilere otonom aracın temel ve teorik bilgilerini verdik. Öğrencilerimize bu aracı kontrol edebilecekleri komponentleri tanıtttık. Anlatmış olduğumuz bilgilerin pratikte de uygulamasını gösterdik. Eğitimin sonunda, yarışmaya katılacak öğrencilerimizin otonom aracı kendi bilgisayarlarından tamamen kendilerinin kontrol etmelerini sağlayacağız. Bu ilk adımımız olacak. İlerleyen günlerde öğrencilerimiz bu araca alıştıkça diğer aşamalara geçeceğiz. Öğrencilerimiz, TEKNOFEST yarışması öncesinde aracı hareket ve kontrol ettirmeyi öğrenmiş olacaklar. Yarışma öncesi hazırlık sürecinde aracı tamamen biliyor, kontrol edebilir ve tüm enerjilerini otonom üzerine yoğunlaşarak çalışmış olacaklar. Bizler öğrencilerimize mentor olacağız” dedi.

İlginizi Çekebilir
33 tıp fakültesinde kontenjan dolmadı
33 tıp fakültesinde kontenjan dolmadı
Ankara Tabip Odası'nın tıp fakültelerinin azalan tercihlerine yönelik nedenlerin sıralandığı notta, "Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın olumsuz etkisiyle yaşanan sorunlar, sağ...
#Eğitim / 30 Ağustos 2022
Ziraat fakültelerinde tarım eğitimi bitti
Ziraat fakültelerinde tarım eğitimi bitti
Türkiye’de tarımın AKP dönemindeki çöküşü tartışılırken ziraat fakültelerinin faaliyet raporları da tarım eğitimindeki sorunları gözler önüne serdi. Pek çok fakültenin ra...
#Eğitim / 29 Ağustos 2022
198 yeni okul, 3 bin 605 yeni derslik hizmete açılacak
198 yeni okul, 3 bin 605 yeni derslik hizmete açılacak
Milli Eğitim Bakanlığı, 2022-2023 eğitim yılı başında 198 yeni okul, 3 bin 605 yeni dersliğin hizmete açılacağı; yeni inşa edilen ve güçlendirilen 450 eğitim binasında 6...
#Eğitim / 28 Ağustos 2022
YÖKDİL bu yıl ilk kez elektronik ortamda da uygulanacak
YÖKDİL bu yıl ilk kez elektronik ortamda da uygulanacak
Elektronik YÖKDİL 14 Mayıs'ta Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana'daki e-sınav uygulama binalarında gerçekleştirilecek.
#Eğitim / 06 Nisan 2022
Açık Lise sınav sonuçları açıklandı
Açık Lise sınav sonuçları açıklandı
MEB Açık Öğretim Liselerinde eğitimini tamamlayıp üniversite sınavlarına hazırlanan öğrenciler, 2. dönem AÖL sınav sonuçlarını açıkladı.
#Eğitim / 24 Mart 2022
YKS'de geç başvuru süreci başladı
YKS'de geç başvuru süreci başladı
YKS için başvuru tarihini kaçıran adaylar, bugün ve yarın başvuru yapabilecek. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuru tarihini kaçıranlar için iki gün sürecek başvu...
#Eğitim / 16 Mart 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *