ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Yarışmaya 91 okuldan 425 öğrenci katıldı

Yarışmaya 91 okuldan 425 öğrenci katıldı
YAYINLAMA: 22 Temmuz 2022 / 18.31
GÜNCELLEME: 22 Temmuz 2022 / 18.31
Matematik yarışması yapıldı

Özel Mutafoğlu Okulları ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Gaziantep matematik yarışması ikincisi yapıldı.

Geleneksel hale getirilen matematik yarışmasının ikincisi önceki gün yapıldı.

Milli Eğitim Müdürlüğü ve Özel Mutafoğlu Okulları tarafından düzenlenen Gaziantep Matematik Yarışması’nın ikincisi, önceki gün Mutafoğlu Okulları2nda, Milli Eğitim Müdürü Fikret Atak’ın katılımıyla yapılan açılışın ardından iki aşamalı olarak devam etti. İlk olarak geçen yıl düzenlenen ve bu yıl 91 okuldan 425 öğrencinin katıldığı yarışmanın, öğrencileri matematik çalışmaya yönlendirmek, matematiğe olan ilgiyi artırmak, öğrenciler arasında başarıyı artırıcı rekabet ortamı hazırlamak, okullar arasındaki ilişkileri artırarak eğitim öğretimdeki birlik ve beraberliğe katkıda bulunmak ve uzun vadede ilimizin başarısına katkıda bulunarak, toplam eğitim öğretim kalitesini artırmak amacıyla yapıldığı belirtilen yarışmaya sadece yedi ve sekizinci sınıf öğrencilerinin katıldığı açıklandı.

Yarışmada dereceye girenler şöyle

Yarışmada ilk üçe giren öğrenciler Kenan Evren’den Soner Kocaaslan, Emine Nakipoğlu’ndan Ömer Özsaraç ve Musa Kendirci altın madalya ve 150 milyon ödül, ikinci ve üçe giren öğrenciler Özel Gülpembe İlköğretimden Mehmet Yırtar, Mahmut Fehime Güleç’ten Mehmet Yılmaz, Nakıpoğlu’ndan Sercan Karuserci, O gümüş madalya ve 75 milyon ödül, üçüncü dörde giren öğrenciler Mehmet Erman Sugeçmez, Özel Sanko’dan Oğulcan Oğuz, Özel Gülpembe’den Yunus Özkorkmaz, Cumhuriyetten Ozan Öğüt ise bronz madalya ve kol saati ile ödüllendirildi. Öğretmenleri ise sırasıyla 150,100 ve 70 milyon ödül verilen yarışmanın sonunda dereceye giren okullara da birer plaket hediye ediliyor ödül ve plaketler bu akşam saat 10:00’da okulda, sahiplerine takdim edilecek.

İlköğretimden şenlik

Bu arada yarışmanın düzenlendiği okulun bahçesinde, Mutafoğlu okullarının ilköğretim öğrencileri tarafından hazırlanan bilimsel çalışmalar sergilendi. Her branş için birer stant açılan şenlikte ana okulu öğrencilerinden ilköğretim okulunun her sınıfının öğrencileri tarafından hazırlanan ürünler sergilenirken bilimsel deneylere de yer verildi. Stantların arasında kurulan sahnede ise öğrenciler tarafından hazırlanan skeçler sahnelendi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *