ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Yarım milyara çıkacak fabrikaya halkta ortak edilecek

Yarım milyara çıkacak fabrikaya halkta ortak edilecek
YAYINLAMA: 29 Aralık 2022 / 11.17
GÜNCELLEME: 29 Aralık 2022 / 11.17
Belediye ekmek fabrikasına 1984’te başlanacak

Yıllardır Gaziantep’te kaliteli ekmek yemek mümkün olmuyor. İlgililerin tüm çabasına, belediye zabıtasının aralıksız kontrollerine rağmen ekmekler yine hamur çıkıyor.

Sorunu kökünden halletmek için çalışmalara başlayan Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ ekmek ve un fabrikası inşaatına 1984 yılında başlanacağını bildirdi. Belediye tarafından gerçekleştirilecek olan un ve ekmek fabrikasında buğday fabrikaya girecek, ekmek olarak çıkacak.

Yavuzeli yolu üzerinde yeri hazırlanan un ve ekmek fabrikası yarım milyar liraya mal olacak. Fabrika ile ilgili tüm hazırlıklar tamamlandı, fizibilite raporları ve mali kaynakların nasıl temin edileceği saptandı.

Konuyla ilgili olarak görüştüğümüz Belediye başkanı Ertuğ şunları söyledi: “Hemşerilerime kaliteli ekmek yedirmek, ekmek sorununu kökünden halletmek için Yavuzeli yolu üzerinde tespit ettiğimiz arsaya bir fabrika kuracağım. Hafriyata 1984 yılında başlayacak bir yıl içinde bitireceğim. Belediyenin tek başına mali gücü yetmeyebilir. Bu nedenle vatandaşlarımı da ekmek fabrikasına ortak edeceğim. Şimdiden ortak olmak isteyenler belediyeye başvurabilirler.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *