ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Yarım asırdır ülkeyi hep aynı partiler yönetiyor

Yarım asırdır ülkeyi hep aynı partiler yönetiyor
YAYINLAMA: 23 Ekim 2022 / 18.01
GÜNCELLEME: 23 Ekim 2022 / 18.01
Ülkeyi yarım asırdan bu yana isimleri farklı da olsa yöneten, hatta birbirlerinin fotokopisi olan siyasi partilerin, ulusal çıkarlar yerine hep emperyalist güçlerin çıkarlarına uygun hareket ettiği ileri sürüldü.

ÖDP İl Sekreteri Mehmet Kılıç, uzun yıllar ülkeyi yöneten ve birbirlerinin fotokopisi olan siyasi partilerin yüzlerini sandıklar açılana kadar halka, daha sonra da özellikle sermaye sisteminin jandarmalığına soyunan Amerikan yönetimine çevirdiğini iddia etti.

Kılıç, “AK Parti hükümeti, hiç kimse IMF’siz ülkeyi yönetemez ilkesiyle hareket ediyor. Ama bunlarla da yetinmeyerek, dostuna dost, düşmanına düşman olacaksın ilkesini benimsiyor. Amerika’nın bir dediğini iki etmeme işgüzarlığında. Daha dün karga tulumba 11 Türk askeri kafasına çuval geçirilerek, bilinmeyen bir yöne sürüklendi. Buna rağmen dostluğumuz zedelenir düşüncesiyle üzerine sünger çekilme senaryolarıyla olayı unutulmaya çalışıldı. Üstüne üstük tezkerenin Meclis’te reddinin ezikliğini atma telaşıyla Irak’taki sıkıntıların giderilmesi için isterseniz biz de asker gönderebiliriz diyebilen bir hükümet bu ülkenin yönetiminde” diye tepki gösterdi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *