ANASAYFA arrow right Güncel

Yapımı tamamlanan 82 iş yeri kurası çekildi

Yapımı tamamlanan 82 iş yeri kurası çekildi
YAYINLAMA: 30 Ekim 2020 / 21.23
GÜNCELLEME: 30 Ekim 2020 / 21.38
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırılan Göllüce Kırsal Mahallesi yerine, Sınırlı Sorumlu Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifince yapımı tamamlanan 82 iş yeri kurası çekildi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin sanayi ve ticaret gücünü güçlendirmek amacıyla gönüllü dönüşümle kamulaştırılan Göllüce Kırsal Mahallesi’nde Sınırlı Sorumlu Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifince yapımı noktalanan 82 iş yeri için kuralar çekildi. 17 Ocak 2018 tarihinde Sınırlı Sorumlu Gaziantep Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi'ne verilen 516 arsaya yönelik hedeflenen 300 iş yerinin daha önce 1’inci etabında kura çekimi gerçekleştirilen 85 iş yerine ek olarak KÜSGET Sanayi Sitesi İdari Binası’nda 2’nci etapta yapımı sona eren 82 iş yeri de eklendi. Böylelikle rakam 167’ye ulaştı. 

Kura çekiminde Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, KÜSGET Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kemal Güneş, ve Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Başkanı Ömer Küsbeoğlu’nun gerçekleştirdiği konuşmalar sonunda 14’üncü Noter huzurunda protokol, ilk 5 talihliyi ve iş yerlerini belirledi.

Kura çekilişi öncesinde açıklamada bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, bu projenin çok özel bir proje olduğunu hatırlatarak, “KÜSGET, Türkiye’nin en eski kooperatiflerinden birisi. Adı küçük ama kendi büyük sanayimizin. Aş ve ekmek üretiyor. En önemlisi de ekonomi ve kardeşlik üretiyor. Bu cemiyet o nedenle bizim için çok önemlidir. Helal rızıktan evine ekmek götürüyor. Proje Gaziantep Modeli’nin bir kez daha vücut bulduğunu bizlere gösteriyor. Birlikte iş yapma modeli, çok kolay değildir. Bu nedenle kooperatifçilik de çok zor bir iş alanıdır. İşin başında, işin ehli, derleyip toparlayabilecek akıllı bir ekibin varlığı olması gerekir. KÜSGET bu örneklerden birisidir. Şehrim adına bu ekibe çok teşekkür ediyorum. Ekip arkadaşlarım da bu projeyi çok sahiplendi. Ulaşımından fen işlerine çok özel bir çalışma alanı oluşturuldu ve Gaziantep Modeli tescil edildi. Gönüllü dönüşümle köy kaldırdık. Hiç kimseyle mahkemelik olmadık. Gönüllü dönüşümde arkadaşlarıma şu talimatı verdim: ‘15 sene SANKO’da mühendislik yaptım. Çoğu benim ustam, işçimdi. Adamın malı mülkü bu kadardı. Mal, mülk kısmında bizden ne talep ediyorsa ev istiyorsa ev, arsa istiyorsa arsa, para istiyorsa para. Bu adamların gönlü bizde kalmasın, bu adamlar arkamızdan dua etsin.’ Dua bizim bereketimiz. Köy kaldırma dediğimiz 100 milyonluk bir yatırımdı. Buranın değeri ne ise yüzde 10, yüzde 20 daha fazla verin talimatında bulundum. Kimseyle karşı karşıya gelmeyelim. Bu da bir modeldir. Herkes gönül rızasıyla bu dönüşümün öncüsü olmalı. Hamdolsun niyet hayır olunca Allah yolunu açık ediyor. Daha büyük hayallerimiz ve hedeflerimiz var. BUSEM’de gördük. Esnafımıza yeni bir alan açıyoruz. Yaklaşık 2,5 milyon metrekarelik bir alandan söz ediyoruz. Bu şehri 100’üncü yılımızda onlara yakışır bir şekilde ilerleteceğiz ve gelecek nesillerimiz bizleri kutlayıp tebrik edecek” diye konuştu.

Vali Gül: Gaziantep’teki yatırım iklimi güvene dayalıdır

Gaziantep Valisi Davut Gül ise yine bir Gaziantep Modeli ile bir arada olduklarına dikkati çekerek, “Gaziantep’te birlikte iş yapma kültürünün olduğunu görüyoruz. Bizim bildiğimiz kooperatiflerin 10 yıla kadar inşaatlarının sürdüğünü biliyoruz. 1 yıla kadar inşaatının bittiği nadir kooperatifler bulunuyor. Gaziantep bunların en güzel örneğidir. Arsayı tahsis ederken değerinin çok altında satıldığını biliyoruz. Alt yapı çalışmalarının işçiliğinin çok altında bir maliyetle yapıldığını biliyoruz. Bu nedenle Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e teşekkür ediyorum. Bu şehirdeki yatırım iklimi güvene dayalıdır. Dolayısıyla ülkemizin huzuru ve asayişi çok önemlidir. Bu katkı görmezden gelmemiz gerekiyor. İnşallah söz verdiğimiz, rakamlara en kısa zamanda ulaşacağız ve üyelerimizin hepsini iş yeri sahibi yapacağız” dedi.

 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *