ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Yapılsın mı, yapılmasın mı tartışması sürüyor

Yapılsın mı, yapılmasın mı tartışması sürüyor
YAYINLAMA: 09 Haziran 2021 / 14.55
GÜNCELLEME: 09 Haziran 2021 / 14.55
Şimdi gözler 1 Ekim’de yapılacak TBMM toplantısına çevrildi. Küskünlerin seçimi erteletme çabasının başarıya ulaşıp ulaşmayacağı merakla beklenirken, siyasiler seçimin tarihi konusunda endişe taşıyor.

ANAP İl Başkanı Necati Binici, 3 Kasım seçiminin artık kaçınılmaz olduğunu, ancak AB uyum yasalarının uygulamaya konmasının çok daha önemli olduğunu söyledi. Parti olarak TBMM’ye, düşünce suçundan dolayı ceza alan milletvekili adaylarının önünün açılması için verdikleri önergenin kabul edilmesini arzu ettiklerini belirterek, “Düşünce suçundan dolayı aday olamayanların önü mutlaka açılmalı. Kim olursa olsun yasaklı görmek istemiyoruz. 1 Ekim’de TBMM’nin alacağı karara saygılıyız” dedi.

Türkiye’nin AB üyelik sürecine bu kadar yaklaştığı bir dönemde AB’ye uyum yasalarının iptal edilmesi için MHP’nin Anayasa Mahkemesi’ne başvurmasının AB yolunda bir engel oluşturacağını vurgulayan Necati Binici şöyle konuştu: “4 Kasım’da hangi hükümet iş başına gelirse gelsin. Türkiye’yi çok zor günler bekliyor. Çünkü AB’ye uyum yasalarının uygulamaya geçirilmesinde sıkıntısı doğacak. Ağustos ayı itibarı ile 118.8 milyar dolar dış, 85.5 milyar dolar iç borç karşısında çaresiz kalacak. Devlet, bugün dış borç için ayda 565 milyon dolar, iç borç için ayda 2.7 milyar dolar faiz ödüyor.

Gelen hükümet bu parayı nereden, nasıl ödeyebilecek? 118.8 Milyar dolar dış borç için 565 milyon dolar ödenirken, 85.5 milyar dolar iç borç için ayda 2.7 milyar dolar faiz ödeniyor. Bunun alfandan kalkılabilinir mi? Bunun tek çözümü Türkiye’ye' yabancı yatırımcının gelmesidir. O da AB üyeliği ile mümkün olacaktı. Yabancı sermayenin rant değil, yatırım için gelmesini gerektiren en önemli etken AB. Hukuksal ve siyasal alanda güven oluşursa o zaman yabancı sermaye gelir yatırım yapar. Yabancı sermaye olmadan kalkınmak ve bu borcu ödemek imkansız”

Yeni Türkiye Partisi II Başkanı Mehmet Akmelek, 3 Kasım erken seçimlerine karşı olmadıklarını açıkladı. Partili bazı milletvekillerinin seçimlerin ertelenmesi için imza vermiş olabileceklerini, ancak bunun partinin genel görüşünü yansıtmadığını söyledi. Akmelek, “Aslında Türkiye 3 Kasım da yapılacak seçime hazır değil. Bu seçim ülkenin zararına olacak. Belki partimiz yeni kurulduğu için bu seçimde gerçek anlamda kendimizi ifade edemeyebiliriz, ama ülke çıkan için eğer faydalı olacaksa yapılmalı. Ülkenin hayrına olan hiçbir hareketin karşısında olmayız” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *