ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Yapılan bağış miktarı 60 milyon 360 bini buldu

Yapılan bağış miktarı 60 milyon 360 bini buldu
YAYINLAMA: 12 Temmuz 2020 / 17.18
GÜNCELLEME: 12 Temmuz 2020 / 17.22
ASKASAN’a yardım toplantıları üç gün devam edecek

25 Aralık’ta resmen kuruluşu gerçekleştirilecek olan askeri kalıp fabrikası 1982 yılında faaliyete geçecek. Bir yıla yakın bir süredir kuruluşu tamamlanmakta olan ASKASAN (Askeri kalıp fabrikası) 25 Aralık’ta resmen kurulmuş olacak. 1982 yılında da fabrika üretime geçecek.

Gaziantepliler tarafından yapılarak ordumuza armağan edilecek olan fabrikanın 400 milyona mal olacağı açıklandı. Yüzde 25 inin şirket kuruluşunda Ziraat Bankasına yatırılması gerektiğinden KKG Vakfının hissesi olan 101 milyonun temin edilme sine çalışılıyor. Şimdiye kadar Gaziantepliler tarafından yapılan bağış toplamı dün yapılan üç toplantı salonunda 60 milyon 360 bin lirayı buldu. Bunun 38 milyonu nakit olarak duruyor. 18 milyon liralık da taahhüt senedi verildi.

Dün Tiyatro Salonundaki toplantının ilki dabaklar, şıra hanı esnafı ve besicilerle yapıldı. Bu toplantıda vatandaşlar 700 bin lira nakit 2 milyon 300 bin lira da taahhüt senedi vererek toplam 3 milyon lira yardım etti. Öğleden sonra saat 14’te yapılan toplantı ise un fabrikası sahipleri ve ekmekçilerle yapıldı. Bu toplantıda da 1 milyon 360 bin lira bağış yapıldı. Bağış toplantıları pazar gününe kadar çeşitli esnaf guruplarıyla yapılacak.

Bağış toplantılarına Vali Fikret Koçak, 5. Zırhlı Tugay Komutanı ve Sıkıyönetim komutan yardımcısı Tuğgeneral Şahabettin Balkan, Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ, fahri yardım komitesi başkanı Bülent Özesen, vakıf yöneticileri ve esnaf katıldı. Toplantının açış konuşmasını yapan Vali Fikret Koçak ASKALSAN'ın kuruluş çalışmalarını anlattı. Askeri kalıp fabrikasının 25 Aralıkta resmen kurulacağını söyledi. Bağış yapmak isteyenlerin hiçbir baskı altında kalmadan içlerinden geldiği gibi yapmalarını, baskıyla yapılacak olan yardımı istemediklerini söyledi. Belediye Başkanı Ertuğ ise:

“Dışa bağımlılıktan kurtulmak için atılan ilk adımda Gazianteplilerin de bir direğinin bulunması önemlidir. Bu fabrikanın kurulmasının Gaziantepliler tarafından teklif edilmesi çok anlamlıdır. Kurulacak olan bu fabrikadan Gaziantep sanayicileri de faydalanacak. Şehir şehir kalıp yaptırmak için gezmekten kurtulacağız. Bu bir tarihi görev ve karardır.” Toplantılar bugün de devam edecek.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *