ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Yanlı hareket edilmesi çirkinlik ve haksızlıktır

Yanlı hareket edilmesi çirkinlik ve haksızlıktır
YAYINLAMA: 03 Aralık 2020 / 15.15
GÜNCELLEME: 03 Aralık 2020 / 15.15
Gaziantep Üniversitesi’nde okuldan atılan 6 öğrenci ile uzaklaştırma cezası alan 20 öğrencinin karara itiraz ettiği, ancak rektörlüğün itiraza yanıt vermediği belirtilirken, demokratik kitle örgütleri tarafından olayı protesto amacıyla imza kampanyası başlatılacağı açıklandı.

Emek Partisi Gaziantep İl Başkanı Mecit Bozkurt, üniversitelerde özellikle demokrat, aydın öğrencilere karşı sindirme politikası uygulandığını 'belirterek, “Bu durum tedirginlik yaratıyor. Öğrenciler zorla bazı yerlere götürülerek tehdit ediliyor, dayak atılıyor, yurtta dövülüyor, ama rektörlük tüm bu olanlardan habersiz gibi davranıp, demokrat öğrencilere ceza yağdırıyor” dedi.

Bozkurt, “Bu olayların sorumluları hakkında hiçbir işlem yapılmıyor. Ama mağdur olan kesime ceza yağdırılıyor” dedi. Son olayların YÖK’ün uygulamasının bir örneği olduğunu, antidemokratik olayların olmaması için, tüm kurumların destek vermesi gerektiğini söyleyen Bozkurt, “Öğrenciler bir imza kampanyası başlatıyor. Biz de bazı kurumlar nezdinde girişimlerde bulunuyoruz. Okullarını bitirmelerine üç ay veya bir yıl kalan bu öğrencilerin atılmaları engellenmeli ve öğrenciler yeniden okul-a dönmeli. Kimsenin okuma hakkı elinden alınmamalı. Bu olay devletin eğitime bakış açısını yansıtıyor. Bu ülkede öğrenciler ne zaman parasız eğitim istiyoruz diye talepte bulunsa, bu tür olaylar oluyor. Okuldan atılınca başka okullara girme şansları da kalmıyor" diye konuştu.

Eğitim Sen Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Bozgeyik, Gaziantep Üniversitesi’nde Ramazan ayında meydana gelen olaylar yüzünden 40'a yakın öğrenciye verilen cezaların çağdaş bir ülkeye yakışmadığını söyledi. Sendika olarak, özellikle YÖK disiplin yönetmeliğinin değiştirilmesi, üniversitelerin bilim üretme merkezleri haline getirilmesi için mücadele verdiklerini ifade eden Bozgeyik, “Verilen cezalar çok ağırdır. Bu cezalar verilirken, yanlı hareket edilmesi ise çok daha çirkin ve büyük haksızlıktır. Karar, üniversite yönetiminin yanlı bir tutum içinde olduğu izlenimi yaratmıştır. Öğrencilerin eğitim öğretim haklarının ellerinden alınması, eğitim öğretim sürelerinin uzatılması, var olan sorunu daha karmaşık hale getirecektir. Öğrenci lehine sonuçlanacak bu cezaların hukuksal boyuta taşınmadan, yeniden değerlendirilip cezalan geri alması gerek” dedi.

Gaziantep Üniversitesi’nin bilimsel ve kültürel anlamda Gaziantep halkıyla, sivil toplum örgütleriyle bütünleşmesi, üniversitenin toplum üzerinde olumlu etkilerinin öne çıkarılması gerektiğini söyleyen Mehmet Bozgeyik, “Rektörlük üniversiteyi toplumla buluşturma noktasında yeni çalışmalar yapmalıdır” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *