ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Yangınlar dikkatsizlik sonucu çıkıyor

Yangınlar dikkatsizlik sonucu çıkıyor
YAYINLAMA: 27 Ocak 2023 / 15.17
GÜNCELLEME: 27 Ocak 2023 / 15.17
9 ayda 531 yangın meydana geldi

Büyükşehir belediyesi itfaiye müdürü Mustafa Karakuş 1 Ocak-30 Eylül 2003 tarihleri arasında Gaziantep’te en fazla LPG’den kaynaklı yangın meydana geldiğini, bunların çoğunun evlerden çıktığını söyledi. İkinci sırada ise iş yerlerinde yangının meydana geldiğini belirten Karakuş, meydana gelen yangınları şöyle açıkladı: “232 ev, 103 iş yeri, 67 fabrika, 11 kalorifer dairesi, 13 arazi, 85 araç, 7 baca, 3 orman ve 10 tane de resmi kurumda yangın meydana geldi. Bu yıl içerisinde meydana gelen yangınlar başka tarafa sirayet etmeden ekiplerimiz tarafından söndürüldü. Meydana gelen yangınlarda hiçbir can kaybı olmadı. Çıkan yangınlar genel olarak kibrit, sigara, ateş artıkları, Çocukların ateşle oynaması, elektrik kontağı, LPG, tüplerinin yanlış kullanılması, dikkatsizlik ve tedbirsizlik gibi nedenlerden kaynaklı” dedi.

64 kurtarma olayına müdahale edildi

Yine bu yıl içerisinde aynı dönemde kurtarma ve arama ekipleri tarafından 64 kurtarma olayına müdahale edildiğini kaydeden Karakuş, “Trafik kazası, intihar, asansörde kalma, kuyu, mağara çökmesi gibi yerlerde kurtarma ve arama çalışmalarımız oldu. Yaptığımız çalışmalar sırasında 6 ölü, 78 kişi yaralı olarak ekiplerimiz tarafından kurtarıldı” şeklinde konuştu.

18.150 görev emri ifa edildi

Karakuş, müdürlük olarak 18.150 adet görev emri ile merdiven açma, cadde yıkama, baca temizleme, mahalle halkına ve resmi kurumlara içme ve kullanma suyu verme, motopompla su çekme, tazyikli su verme, pankart asma ve toplama gibi görevler ifade edildiğini kaydetti. İtfaiye müdürü Karakuş, vilayet, Büyükşehir, Şahinbey ve Şehitkamil belediyesine ruhsat için müracaat eden 5803 iş yerine yangınlara karşı yeterli önlem aldırmak suretiyle, işyerlerine iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı verildiğini sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *