ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Yangında hasar gören Doğumevi hemen yapılacak

Yangında hasar gören Doğumevi hemen yapılacak
YAYINLAMA: 09 Aralık 2020 / 13.15
GÜNCELLEME: 09 Aralık 2020 / 13.15

Dün, Devlet Hastanesi’nde Kurban kesildi. Doğumevindeki hasarı tespit ile onarımının derhal başlaması için Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanlığı tedavi ve kurumlar genel müdür yardımcısı Yekta Tandoğaç şehrimize gelerek incelemeler yaptı. Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanı Prof. Dr. Kaya Kılıçturgay tarafından özel olarak görevlendirilen tedavi ve kurumlar genel müdür yardımcısı Yekta Tandoğaç yaptığı tespitlerle ilgili raporu bizzat Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanı Prof. Dr. Kaya Kılıçturgay'a takdim edecek.

Doğumevi Hastanesi’ndeki hasarın giderilmesi ve onarılması için çalışmalara aralık verilmeden başlanacak. Şimdilik Çocuk Hastanesi’nde çalışmalarına devam eden Doğumevinde görevi doktor ve sağlık personeli önümüzdeki hafta Doğumevi hastanesine taşınarak halka hizmete devam edecek. Bu arada da onarım çalışmaları yürütülecek. Hastanede çatı dışında büyük bir hasar görülmedi. Devlet Hastanesinde dün saat 11’de iki kurban kesildi. Baştabip Güngör Ceydeli:

“Bununla geçmiş olsun. Çok büyük bir tehlike atlattık. Allah göstermesin köşedeki benzin istasyonuna yangın atlasaydı hastaneler kül olurdu. Şehrin de yarısı yanıp enkaz haline gelirdi. Çok çok büyük geçmiş olsun” dedi.

Yangın esnasında hemşirelerinin doğum yaptırmak zorunda kaldıklarını hastaların taşınması esnasında bir hemşiresinin de itiş kakış esnasında birinci kattan aşağı düşerken belinin incindiğini ve tedavi altına alındığını söyledi.

Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanlığı tedavi ve kurumlar genel müdür yardımcısı Vali Fikret Koçak, 5. Zırhlı Tugay Komutanı ve Sıkıyönetim Komutan yardımcısı Tuğgeneral Şehabettin Balkan'ı ziyaret ettikten sonra Ankara'ya döndü.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *