ANASAYFA arrow right Güncel

Yanan hem bizim hem de çocuklarımızın geleceği

Yanan hem bizim hem de çocuklarımızın geleceği
YAYINLAMA: 01 Ağustos 2021 / 19.54
GÜNCELLEME: 01 Ağustos 2021 / 19.54
DEVA Partisi Şahinbey İlçe Başkanı Av. Barış Bayhan, orman yangınında zarar gören vatandaşlar için harekete geçilmesi çağrısında bulundu.

Orman yangınlarının eş zamanlı olarak çıkmasının tesadüf olmadığını dile getiren Bayhan, “Orman yangınlarıyla 83 milyon vatandaşımızın ciğeri yandı ve yüreği dağlandı. Bunu yapanların bir an önce yakalanıp, adalet önüne çıkarılması ve en ağır şekilde cezalandırılması en büyük temennimiz. Ancak yanan ormanlık alanların yeniden ağaçlandırması gerçekten çok önemli. Çünkü bugüne kadar yanan ormanlık alanlara oteller inşa edildiğini gördük. Dolayısıyla yanan alanlarda aynısının olmasını asla ve asla istemiyoruz” ifadelerini kullandı.

Bayhan, “Türkiye’nin Osmaniye, Adana, Antalya, Mersin, Muğla, Kayseri Yahyalı, Manisa Soma, Kütahya Emet, Balıkesir Merkez, Kilis Merkez, Kahramanmaraş, Kocaeli Derince, Kastamonu Taşköprü, Sakarya, İstanbul, Hatay İskenderun, Bursa Keleş, İzmir Ödemiş, Diyarbakır Dicle ve Karaman Merkez’de olmak üzere 21 ilde yangın çıktı, yoğun uğraş ve mücadeleler sonucunda birçok yangın kontrol altına alındı. Bir an önce kontrol altına alınan alanlarda hasar tespit çalışmalarına başlanılmalı, vatandaşın zararı tespit edilmeli ve hangi vatandaşımızın ne zararı var ise bu zararın bir an önce tanzim edilmesi ve karşılanması gerekiyor. Sosyal devlet olmak bunu gerektirir” açıklamasını yaptı. 

En değerli mirasımız

Çıkan yangında yüzlerce evin kül olduğunu, milyonlarca ağacın yandığını, binlerce metrekarelik ormanlık alanların yok olduğunu, yüzlerce hayvanın öldüğünü söyleyen Bayhan “Marmaris’te çıkan yangında 1kişi hayatını kaybederken, 1 fabrika, 27 ev, 1 araç, 16 çatı, 1 depo yandı. Korkumuz bu bilançoların daha da ağırlaşmasıdır. Yanan sadece bir ağacımız, orman alanımız değil, olaya bu gözle bakarsak çok yanılmış oluruz. Yanan hem bizim hem de çocuklarımızın geleceği, en değerli mirasımız. Geleceğimize ve mirasımız sahip çıkmak herkesin birinci ve en önemli görevi olmalıdır. Bu konuda tüm kurum ve kuruluşlar başta olmak üzere ferdi bir vatandaşa bile büyük sorumluluk düşüyor” açıklamasını yaptı.

Türkiye’nin büyük yangınlara hazır olmadığını gördük

Bayhan, “Çıkan yangınlar, Türkiye’nin olası büyük bir yangına hazır olmadığını gösterdi. Yeterli yangın uçağımız, helikopterimiz, orman ve korularda yangın tahkimat vanalarımız ve söndür sistemimiz yok. Zaten Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin, ‘Yani envanterimizde yangın söndürme uçağımız yok, envanterimizde yangın söndürme helikopterimiz yok’ sözleri büyük bir yangına hazır olmadığımızı kanıtlar niteliktedir. Ancak yapılan bu açıklamayı kabul etmemizin mümkünatı yoktur. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’yi büyük esefle kınıyor, derhal istifaya davet ediyoruz. dedi. Özer Karınca

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *