ANASAYFA arrow right Güncel

Yalnızca kendi kaderini değil, tüm ülkenin kaderini değiştirdi

Yalnızca kendi kaderini değil, tüm ülkenin kaderini değiştirdi
YAYINLAMA: 24 Aralık 2020 / 20.23
GÜNCELLEME: 24 Aralık 2020 / 21.41
Şahinbey Belediyesi, 25 Aralık Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümü kutlandı. Şahinbey ve Karayılan’ın mezarları ziyaret edildi

Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde, Kırkayak Parkında bulunan anıtta, Kilis yolu üzerinde bulunan Şehit Şahinbey'in mezarında ve Şıh Cami bahçesinde bulunan Şehit Karayılan'ın mezarının başında anma törenleri düzenledi.

Şahinbey Belediyesi’nin düzenlediği, Gaziantep'in düşman işgalinden Kurtuluşunun yıl dönümü kutlama etkinlikleri Kırkayak Parkı'nda başladı. Parkın içerisindeki anıta protokol üyeleri tarafından çelenk konuldu.  Şahinbey Anıtı’nda düzenlenen törenin ardından Gaziantep’in Kurtuluş mücadelesinde kahramanlık destanı yazan Karayılan lakaplı Molla Mehmet’in Şıh Cami içerisinde bulunan mezarı ziyaret edilerek dualar okundu.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Antep Savunmasında şehit düşenleri minnetle andıklarını ifade ederek; “Bir şehir düşünün ki mücadelesi ve azmi ile yalnız kendi kaderini değil bütün ülkenin kaderini değiştirmiştir. Şehrimiz şüphesiz ki Fransız işgali altında gösterilen inanç, azim ve kararlılıkla Türk tarihinin altın sayfalarına geçmiş bu yönüyle tüm dünyaya örnek olmuştur. Bu sebepledir ki gazilik unvanı ile onurlandırılan tek kent olma şanına sahiptir. Bu şehrin kahraman halkı ülkemiz işgal altındayken milli mücadelenin ilk ateşini yakan namusunu toprağını ve bayrağını savunmak için muhteşem bir direniş destanı yazan unutulmaz bir halktır” diye konuştu.

Törende, Şahinbey Kaymakamı Tahir Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve İl Jandarma Komutan Vekili Albay Erhan Özsoy anıta çelenk bıraktı.

Kırkayak Parkında düzenlenen törenden sonra anma programı Kilis yolu üzerinde bulunan Şahinbey'in anıt mezarında devam etti. Antep Savunmasında şehit düşen Şahin Bey mezarı başında anılırken, Şahinbey Kaymakamı Tahir Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve İl Jandarma Komutan Vekili Albay Erhan Özsoy, Şahin Bey'in anıt mezarına çiçek koydu. Düzenlenen törende Şahinbey İlçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklioglu şehitler için dua okudu.

Tahmazoğlu:“Şehitlerimizi rahmet gazilerimizi saygı ile anıyorum”

Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Kurtuluş Savaş’ı sırasında, Gaziantep halkının destansı bir direniş sergilediğini belirtti.

Kentin Kurtuluş Savaşı’nda verdiği 6 bin 317 şehit ile gazilik unvanını hak ettiğini ifade eden Başkan Mehmet Tahmazoğlu, “Bu şehrin halkı, ülkemiz işgal altındayken milli mücadele ateşini yakan, namusunu, toprağını ve bayrağını savunmak için muhteşem bir direniş destanı yazan unutulmaz bir halktır. Bu halk ki millet olmanın ve geleceğe güvenle bakmanın bedelini kanıyla canıyla ödemiştir. Antep halkı, hiçbir yerden destek almadan düşman işgaline karşı yaptığı savunma ile Kurtuluş Savaşı'nın ilk kıvılcımını ve Milli Mücadelemizin meşalesini yaktı” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *