ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Yakıtın üçte ikisi standarda uygun değil”

“Yakıtın üçte ikisi standarda uygun değil”
YAYINLAMA: 09 Eylül 2020 / 17.39
GÜNCELLEME: 09 Eylül 2020 / 17.39
Son zamanlarda kaçak yakıttan dolayı artan kalorifer kazanı patlamaları ve yangınlar nedeniyle denetimler artırıldı. Kentte satılan yakıtın üçte ikisinin standarda uygun olmadığı açıklandı.

Kaçak kalorifer yakıtı denetimleri sırasında, standarda uygun olmayan yakıt satan 111 işyeri kapatılırken, 61,5 milyar ceza kesildi, 36 satıcı hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Neşet Şeren, apartman yöneticileri ve sakinlerinin bu konuda titizlik göstermesini ve her satılan yakıtın alınmamasını istedi.

Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Neşet Şe-ren Sabah’ın sorularını yanıtlarken, 20Öİ yılı içerisinde denetledikleri işyerlerinden 36’sını standarda uygun üretim olmadığı için kapattıklarını belirtirken, yine bu işyerleri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı. Standarda uygun olmayan üretim yapan firmalara toplam 61 milyar 500 milyon lira ceza kestiklerini kaydeden Şeren, denetimlere Valilik, Defterdarlık, Gümrük Müdürlüğü, Karayolları Müdürlüğü, Çevre Müdürlüğü, Sanayi ve Ticaret Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi ve Mali Polis ve Jandarma’dan oluşan Akaryakıtta Yolsuzlukla Mücadele Komisyonu tarafından devam edildiğini açıkladı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *