ANASAYFA arrow right Güncel

Yakın zamanda Gaziantep’te örgütlenmeye başlayacağız

Yakın zamanda Gaziantep’te örgütlenmeye başlayacağız
YAYINLAMA: 04 Haziran 2020 / 21.32
GÜNCELLEME: 04 Haziran 2020 / 21.32
Türkiye’nin birçok ilinde örgütlendiklerini ve örgütlenme çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Konut Görevlileri Sendikası Genel Başkanı Uğur Gözel, yakın zamanda Gaziantep’te örgütlenme çalışmalarına başlayacaklarını söyledi

Konut Sen’in apartman görevlileri ve kaloriferciler başta olmak üzere genel işlerde çalışan işçilerin haklarını savunmak ve mesleğin niteliklerini artırmak amacıyla çalışmalar yapan bağımsız bir sendika olduğunu anlatan Gözel, “Öncelikle mesleğimizin temel sorunu bir araya gelememek, örgütlenmesi zor olan meslek dallarının başında gelmektir. Çalışma alanları toplu çalışmaya elverişli olmadığından sendikalaşmaya korkarak yaklaşılması ve yönetici tarafından işten çıkarılma korkusu apartman görevlilerinin sendikalı olmasına engel olmakta” dedi.

Apartman görevlilerine tahsis edilen daire insani yaşam şartlarına uygun değil

Apartman görevlilerine tahsis edilen dairenin insani yaşam şartlarına olmadığını belirten Gözel, “Çalışma şart ve koşullarının yönetmelikle işveren apartman yönetimlerinin inisiyatifine bırakılması, asgari ücretin altında çalıştırma, apartman görevlisinin ailesine de görevlinin işlerini yaptırma, görevli eş ve çocuklarının ötekileştirilmesi, yalnızlaştırılması, görevlilerin özlük haklarının düzenli verilmemesi, otuz kişiden az çalışıldığı için işe iade davalarına konu olamaması, bahçe işleri, küçük onarımlar, temizlik gibi ana konular dışında birçok konuda kat maliklerinin özel işleri de dahil çalıştırılmaları, en küçük sorunda işten çıkarılmayla tehdit edilmeleri gibi mesleki sorunlar ile karşı karşıya kalınmakta. Sendikamız öncelikle üyelerine her hafta hukuk günü kapsamında kanundan doğan hakları konusunda bilgilendirme toplantıları yapmakta, üye olan meslektaşlarımızın yönetimlerine yazı yazılarak karşılıklı adil ve hakkaniyetli bir çalışma ortamı sağlanması için birlikte çalışılması gerektiğini bildirmekte. Böylece tek taraflı değil her iki tarafı da düşünen adil bir sözleşme yapılması ve çalışma ortamı sağlanmasında katkıda bulunulmakta” değerlendirmesinde bulundu.

Sendika bünyesinde ilk yardım, bahçıvanlık, iş güvenliği ve sağlığı eğitimlerinin verileceğini ve eğitime katılan üyelere sertifika verileceğini kaydeden Genel Başkan Gözel, “Apartman görevlilerinin mesleğinde nitelik kazanmalarına yardımcı olunmak ayrıca mesleğin diğer meslek dalları arasında hak ettiği öneme ulaşmasında çalışmalar yapılmaktadır. Bu bağlamda sadece apartman görevlileri ile değil site ve apartman yönetimleri ile de bilgi alışverişi yapılmakta seminer ve toplantılar ile bilgilendirme çalışmaları yapılmakta” şeklinde konuşma yaptı.

Meslektaşlarımızın salgına karşı korunması için gerekli tedbirler alınmalı

Konut Görevlileri Sendikası Genel Başkanı Uğur Gözel, konuşmasını şu cümlelerle bitirdi: “Konut Görevlileri Sendikası olarak meslektaşlarımızın haklarını korumak adına çıktığımız bu yolda her şartta çalışmak zorunda olan meslektaşlarımızın salgın hastalıklara karşı korunması için gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini belirtmek isteriz. Sendikamız “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” mantığıyla hareket ederek önce insan hayatına önem verilmesi ve bu bağlamda insanlara hizmet eden meslektaşlarımızın da haklarının korunması yolunda seslerini duyuramayan bu insanların sesi olmaya çalışmakta.” Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *